Afbeelding
Pixabay

Veenendaal stopt 2 miljoen in bestrijding wateroverlast op de Wageningselaan

5 juli 2022 om 08:10 Politiek

VEENENDAAL De Wageningselaan krijgt een betere inrichting voor verkeersveiligheid en de gemeente wil ook de wateroverlast gaan bestrijden. Zij trekt ruim 2 miljoen euro uit voor de werkzaamheden, waarbij ze onder andere het hemelwaterriool in de laan wil vergroten.

door Peter Kuijpers

,,Wanneer het hard regent geeft dit op bedrijventerrein Nijverkamp ook overlast. Daarom willen we verder de ondergrond aanpassen en het natuurgebied wat kunnen vergroten. Hiermee kunnen we het gebied optimaliseren, zodat bomen ook beter kunnen groeien’’, aldus wethouder Dylan Lochtenberg. Voor de aanpassingen aan de Wageningselaan is met betere groenvoorzieningen, naast het hemelwaterriool, het gebied weer iets beter bestand tegen de af en toe zware regenval. Hoewel het bedrijventerrein naast een natuurzone ligt, is Nijverkamp zelf voornamelijk bebouwd met grote bedrijfshallen.

REGENWATER De gemeente Veenendaal is waar het kan aan het zoeken naar mogelijkheden om groen meer ruimte te geven en kijkt wat zij kan doen met overtollig regenwater. ,,Het is belangrijk om met een breed pakket te kijken naar klimaatadaptatie. Het teveel aan water moeten we kunnen afvoeren. Maar ook willen we dit opslaan in het groen wanneer het langer warm is.’’ 

Veenendaal zet nu in op een groenere Wageningselaan. Daarnaast kijkt zij naar de verkeersveiligheid met verlichting. En om de vijftig kilometer per uur op deze laan binnen de bebouwde kom beter af te dwingen, komen op de kruisingen met de zijwegen verkeersplateaus. Deze zijn volgens wethouder Engbert Stroobosscher goed te nemen met deze snelheid.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie