Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Veense kandidaat-wethouders volgende week officieel benoemd

25 mei 2022 om 18:05 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL De kandidaat-wethouders van Veenendaal, Martijn Beek (ProVeenendaal), Engbert Stroobosscher (ChristenUnie), Marco Verloop (SGP) en Dylan Lochtenberg (VVD), worden aanstaande maandag 30 mei officieel benoemd. Ook over de portefeuilleverdeling is overeenstemming bereikt en het concept-document wordt met de gemeenteraad en de samenleving gedeeld.

Afgelopen donderdag presenteerden de formerende partijen het concept-raadsakkoord aan de gemeenteraad. In het akkoord, getiteld ‘Samen werken in vertrouwen’, zijn de belangrijkste thema’s en ambities voor Veenendaal voor de komende bestuursperiode verwoord. In dit akkoord staat waaraan de gemeente wil werken. De gemeenteraad bepaalt de komende vier jaar, met inbreng vanuit de Veenendaalse samenleving, hoe hieraan gewerkt gaat worden. De formele, inhoudelijke bespreking en vaststelling van het raadsakkoord vindt ook plaats op maandag 30 mei.

Op dinsdag 31 mei vergadert het nieuwe college van burgemeester en wethouders, na benoeming en installatie van de wethouders, voor de eerste keer in deze bestuursperiode. Tijdens dit constituerend beraad stelt het college de portefeuilleverdeling formeel vast. De portefeuilles zijn als volgt verdeeld: Burgemeester Gert-Jan Kats is verantwoordelijk voor algemeen bestuur en veiligheid. Wethouder Martijn Beek zijn portefeuille is gericht op samenleving en organisatie. Wethouder Engbert Stroobosscher gaat aan de slag met werk, welzijn en ruimtelijke ontwikkeling. Wethouder Marco Verloop richt zich op financiën, economie en duurzaamheid. En wethouder Dylan Lochtenberg voert de portefeuille onderwijs, wonen en cultuur uit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie