Afbeelding
Hubert van Zanten

Gemeente onderzoekt beste plek voor nieuwe school

5 december 2021 om 16:49 Politiek

VEENENDAAL Een nieuwe school ten noorden van het Ontmoetingshuis in de nieuwe wijk Groenpoort vraagt nog enkele onderzoeken. En niet alleen van de gemeente, ook de provincie zal hier waarschijnlijk nog wat van moeten vinden. 

De gemeenteraad besloot voor de zomer tot een verkenning voor een extra school in Veenendaal-oost. De beste plek is in het zuiden van Groenpoort.

Veenendaal heeft zelf nog een bouwclaim van 42 woningen of appartementen in deze nog te ontwikkelen buurt. Het is mogelijk dat de gemeente deze inzet voor het realiseren van een school. Het geeft echter wel veel meer verkeersbewegingen in en bij Veenendaal-oost. De provincie heeft juist ingestemd met een aansluiting van Groenpoort op de Rondweg-Oost. Maar dit is wel gebaseerd op de 42 woningen met zo’n tweehonderd autobewegingen en niet het brengen en halen van 550 kinderen, waarvan een deel ook met de auto. ,,De provincie gaat kijken of dit niet teveel extra belasting geeft. De verkeersdynamiek in de wijk is ook niet ontworpen voor een school. Hier moeten we allemaal aan gaan rekenen. En de provincie kijkt naar het mobiliteitsplan’’, geeft ook wethouder Marco Verloop aan.

BESTEMMINGSPLANWIJZIGING De ambtenaren zijn nog druk bezig met een aantal serieuze aandachtspunten voor de nieuwe school. Naast de nieuwe piekmomenten op de Rondweg-Oost is ook in Groenpoort een aantal zaken die zij nader moeten onderzoeken. ,,De raad wist afgelopen zomer al dat aan een aantal zaken een risico zit. Dit is een nieuwe situatie en vorige week is de laatste stand van zaken gepresenteerd. We willen de gemeenteraad op een goede manier meenemen in dit proces.’’ Wanneer de provincie niet kan instemmen met een bestemmingsplanwijziging voor een school met al deze extra verkeersbewegingen, die opnieuw problemen in de toegankelijkheid van de wijk en de doorstroming op de Rondweg-Oost kunnen geven, zal Veenendaal hier een oplossing voor moeten zoeken. Maar ook voor het brengen en halen van de kinderen bij de school.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie