In het voorjaar kozen de leden er al voor om wethouder Lochtenberg op de eerste plek te plaatsen.
In het voorjaar kozen de leden er al voor om wethouder Lochtenberg op de eerste plek te plaatsen. Gemeente Veenendaal

VVD Veenendaal stelt kandidatenlijst vast

29 november 2021 om 11:17 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENEDAAL De Veenendaalse VVD-fractie heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart bekendgemaakt. ,,Een prachtige lijst vol enthousiaste Veense toppers die vanuit verschillende ervaringen en achtergronden willen bouwen aan ons mooie Veenendaal. Met dit team ga ik graag de verkiezingen in”, zegt lijsttrekker Dylan Lochtenberg over de kieslijst.

In het voorjaar kozen de leden er al voor om wethouder Lochtenberg op de eerste plek te plaatsen. Fractievoorzitter Yvonne Bottema staat op plek twee. Raadslid Leo Nooteboom, werkzaam bij de Rijksoverheid en oud-statenlid, heeft de derde plek. 

OVERSTAP Op vier staat een verrassende kandidaat, Mila Jansen. In het dagelijks leven is zij jurist en ICT-ondernemer. De afgelopen jaren was ze raadslid voor Lokaal Veenendaal. In goed overleg maakt zij de overstap, aldus VVD Veenendaal.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


Op de lijst staan volgens lijsttrekker Lochtenberg ,,enthousiaste Veense toppers” - VVD Veenendaal

‘JONGE TALENTEN’ Hoogste nieuwkomer is Peter van Yren op plek vijf. Hij werkt bij het Rijksvastgoedbedrijf en heeft ervaring als makelaar en taxateur. Plek zes is voor Edward van de Vooren. Hij werkt bij Rijkswaterstaat als adviseur afval en circulaire economie. Henk Vernout staat op zeven. Hij is formatontwikkelaar bij een Amsterdams mediabedrijf en bekend in het Veense culturele leven. 

Plek acht, negen en tien zijn volgens de partij voor de jonge talenten Aylin Cingil (werkzaam in de zorg en de voorzitter van de Veense Jongerenraad), Marc-Jan van Dam (docent Nederlands en lid jongerenraad) en Corné Kelfkens (leidinggevende in het bedrijfsleven en oud-voorzitter van de jongerenraad).

Naast de verkiesbare eerste tien zijn er ook kandidaten die met hun plek op de lijst hun steun aan de Veense VVD willen laten zien. Onder hen zijn de huidige fractieleden Walther Timmer, Ruben Schoeman en Jesper Diepeveen. En ook bekende gezichten uit het Veense bedrijfsleven, Marwin van den Dikkenberg, Ton van den Broek en Dick Lodder. De Veense sport is daarnaast vertegenwoordigd met Cees Hootsen, Daan van Kleef en Siem Gerritsen. Huidig raadslid en vice-fractievoorzitter Ronald Veen is lijstduwer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie