Afbeelding
Pixabay

Gemeentefonds positief voor Veenendaal: ‘Financieel ziet het er nu goed uit’

28 oktober 2021 om 12:42 Politiek

VEENENDAAL Wethouder Marco Verloop is blij met de septembercirculaire. Hierin krijgt de gemeente inzicht in de bijdrage die zij ontvangt van het Rijk. Met een formatie die langer loopt en weinig concrete beslissingen vanuit Den Haag is het voor gemeenten lastig precies te bepalen met welke inkomsten zij rekening kunnen houden. De gemeenteraad is nu al wel aan het kijken naar de financiën voor 2022.

,,De programmabegroting is sluitend, maar in de meerjarenraming 2023-2025 zijn we bij het optellen van deze stukken voor de laatste twee jaren uitgegaan van een tekort. Wel hebben we de gemeenteraad laten weten dat er mogelijk een scenario is dat we toch meer geld vanuit het Rijk kunnen verwachten. De septembercirculaire trekt nu de meerjarenverwachting positief. Financieel ziet het er nu goed uit”, legt Verloop uit. 

Het college heeft deze ontwikkeling aangeboden in een raadsinformatiebrief aan de besprekingen voor het huishoudboekje van de gemeente. Hoewel het college extra geld krijgt voor onder andere hogere lonen, moet Veenendaal rekening houden dat zij zelf ook een loonstijging moet verwerken. ,,Maar daarmee is nu berekend dat we meerjarig ook een sluitende begroting hebben’’, besluit de wethouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie