Er gaat nog iets heel moois gebeuren: Viggo Waas en Peter Heerschop.
Er gaat nog iets heel moois gebeuren: Viggo Waas en Peter Heerschop. Joris van Bennekom

Drie nieuwe voorstellingen te zien in Theater Lampegiet Veenendaal

24 maart 2023 om 12:28 Podiumkunsten

VEENENDAAL In Theater Lampegiet draaien de komende tijd veel nieuwe voorstellingen. Van cabaret tot kindervoorstellingen, in de planning van aankomende maand is er keuze uit theater voor jong en oud. Zo draait 29 maart de cabaret voorstelling ‘Er gaat nog iets heel moois gebeuren’. Kindervoorstelling ‘De regels van Floor’ zal 31 maart te zien zijn en ‘Bumbina komt spelen’ voor de kleine kinderen zal 2 april draaien.

ER GAAT NOG IETS HEEL MOOIS GEBEUREN

In de cabaret voorstelling ‘Er gaat nog iets heel moois gebeuren’ gaan Peter Heerschop en Viggo Waas op zoek naar het geheim van de heilige graal van vriendschap. Toen Viggo Waas in maart 2021 getroffen werd door een herseninfarct, dreigde zijn podiumleven te eindigen. Het idee om weer samen met Peter Heerschop een voorstelling te maken stond al, maar ook dit leek even niet door te gaan. Toch staan ze weer naast elkaar op het toneel. 

In deze voorstelling ‘Er gaat nog iets heel moois gebeuren’ kijken de mannen terug op scènes uit de tijd van cabaretgroep NUHR en spelen ze fragmenten uit ‘Wachten op Godot’. Ook praten ze over ‘Vrienden van Van Swieten’ en de grote sporttoernooien die ze samen meemaakten. In de voorstelling verwerken ze samen als het ware het herseninfarct van Viggo en hoe dit de vriendschap met Peter beïnvloedt. ,,In ‘Er gaat nog iets heel moois gebeuren’ brengen de mannen wie zij zijn en wat ze hebben gedaan samen in een voorstelling vol anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen en, uiteindelijk, oplossingen”, schrijft Theater Lampegiet over de voorstelling.

De voorstelling begint woensdagavond 29 maart om 20.00 uur.

DE REGELS VAN FLOOR

Van bekroonde tv-serie ‘De regels van Floor’ en succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman komt nu de theatervoorstelling naar Veenendaal. In deze familievoorstelling maakt de kijker kennis met de familie van de jonge tiener Floor. Haar moeder houdt zich vooral bezig met wijn, mindfulness en haar wilde droom om coach te worden en haar vader zit in een midlifecrisis. Floor heeft eigenlijk niets te klagen, haar leven gaat precies volgens plan. Als dat zo blijft, krijgt ze de hoofdrol in de eindmusical en gaat ze na de zomervakantie met haar beste vriendin naar de middelbare school. Wat kan er misgaan? Tot haar vader met het idee komt te gaan verhuizen. Vanaf dat moment is het alleen maar bergafwaarts, denkt Floor.

,,’De regels van Floor’ (8+) is een familievoorstelling vol humor en herkenbare familieproblemen. De familiedynamiek wordt op komische wijze neergezet, om zowel jong als oud te vermaken”, aldus theater Lampegiet.

De voorstelling zal op vrijdagavond 31 maart te zien zijn vanaf 19.30 uur.

BUMBINA KOMT SPELEN

In de familievoorstelling ‘Bumbina komt spelen’ ziet het publiek Bumba spelen met zijn vriendjes. De voorstelling voor het allerjongste publiek vindt plaats in een een ongedwongen circustheater decor. Het kleine clowntje Bumba boeit al jaren peuters in tv afleveringen van 4 minuten. In de één uur durende voorstelling kunnen de kinderen langer genieten van hun favoriete karakters en nieuwe gezichten leren kennen. De show (1+) is voor kleine kinderen goed te volgen door het aangepaste geluidsniveau en de eenvoudige, felgekleurde, kostuums en decorstukken.

De voorstelling op zondagmiddag 2 april duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Tickets voor alle theatervoorstellingen zijn verkrijgbaar via www.lampegiet.nl.

De regels van Floor.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie