Afbeelding
Foto: Pexels.com

Moeite met lactose te verwerken? Hier zijn enkele tips

6 juni 2023 om 10:39 Partnercontent

Lactose-intolerantie is een veel voorkomende aandoening die optreedt wanneer het lichaam niet in staat is om lactose af te breken, het suiker dat voorkomt in melk en zuivelproducten. Dit kan leiden tot ongemakkelijke symptomen zoals buikpijn, gas, opgeblazen gevoel en diarree. Maar er zijn manieren om met deze aandoening om te gaan en toch van zuivel te genieten. Hieronder bespreken we enkele tips om moeite met lactose te verwerken.

Lactase supplementen

Een van de meest effectieve manieren om lactose-intolerantie te behandelen, is door lactase supplementen te nemen. Lactase is een enzym dat het lichaam helpt bij het afbreken van lactose. Als je niet genoeg lactase hebt, kan het nemen van deze lactose intolerantie pillen helpen om de symptomen van lactose-intolerantie te verminderen. Lactase supplementen zijn verkrijgbaar in pilvorm en kunnen worden ingenomen vlak voordat je zuivel eet. Het enzym helpt de lactose af te breken, zodat het lichaam het makkelijker kan verwerken. Dit kan helpen om de symptomen van lactose-intolerantie te verminderen of zelfs helemaal te elimineren. Lactase supplementen zijn verkrijgbaar bij de drogist en online. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Het is ook een goed idee om met je arts te praten voordat je lactase supplementen gaat gebruiken, vooral als je ook andere medicijnen gebruikt.

Kies lactosevrije zuivelproducten

Een van de gemakkelijkste manieren om lactose-intolerantie te behandelen, is door lactosevrije zuivel producten te kiezen. Deze producten zijn speciaal ontworpen voor mensen met lactose-intolerantie en bevatten geen lactose. Lactosevrije melk, kaas en yoghurt zijn verkrijgbaar bij de supermarkt en zijn vaak net zo lekker als hun lactose bevattende tegenhangers. Deze producten zijn een geweldige optie voor mensen die van zuivel houden maar lactose niet goed kunnen verwerken.

Kies voor gefermenteerde zuivelproducten

Een andere optie is om gefermenteerde zuivelproducten te kiezen. Dit zijn producten zoals yoghurt, kefir en kwark, die tijdens het fermentatieproces lactose afbreken. Hoewel deze producten nog steeds lactose bevatten, zijn ze vaak gemakkelijker verteerbaar voor mensen met lactose-intolerantie. Bovendien bevatten gefermenteerde zuivelproducten vaak probiotica, die de darmgezondheid kunnen bevorderen.

Probeer lactose in kleine hoeveelheden

Als je niet volledig lactosevrije zuivel producten wilt eten, kun je proberen om lactose in kleine hoeveelheden te eten. Dit kan helpen om de symptomen van lactose-intolerantie te verminderen. Begin met het eten van kleine porties zuivelproducten en bouw langzaam op. Dit kan het lichaam helpen om zich aan te passen aan het verwerken van lactose en kan helpen om de symptomen te verminderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie