Afbeelding
Photo by Manja Vitolic on Unsplash

Op vakantie - wat te doen met jouw kat?

2 december 2022 om 13:36 Partnercontent

De kerstvakantie komt er weer aan en dat betekent voor veel gezinnen tijd om er even een paar dagen tussenuit te gaan. Of dit nu een aantal dagen in eigen land in een hotel of bungalow is of op een warme plek een aantal uur vliegen vanaf hier, een andere omgeving en tijd voor elkaar doet vaak wonderen en zorgt ervoor dat je er weer een aantal maanden tegenaan kunt. Heerlijk ontspannend, maar wat nu als je thuis een kat of misschien wel meerdere katten hebt zitten die je tijdens jouw vakantie alleen moet laten? Dan kan op vakantie gaan soms een hele onderneming zijn. Je wilt natuurlijk niet dat jouw kat eenzaam en zielig alleen blijft, terwijl het meenemen van jouw poes ook niet altijd een optie is. Wij geven je graag een aantal tips. Wat te doen met jouw kat

Jouw kat mee op reis

Een voor de hand liggende optie is om jouw kat mee op reis te nemen. Dit is vaak het makkelijkste wanneer je met de auto op vakantie gaat niet al te ver van huis, aangezien een lange autorit voor sommige poezen nogal een stressvolle ervaring kan zijn. Ga je met het openbaar vervoer richting de plek van bestemming dan kan het zowel voor poes als baas een wat minder goed idee zijn, mocht je ook nog met koffers en tassen moeten zeulen. Hetzelfde geldt als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Kies je er toch voor om jouw kat mee te nemen, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk spullen meeneemt die vertrouwd voelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speeltje of een kussen waar hij of zij vaak op ligt. Op deze manier geef je het beestje toch een prettig gevoel en voelt het een béétje als thuis, ondanks dat hij ver van huis is.

Uit logeren

Spreekt het idee van het meenemen van jouw kat jou wat minder aan, dan kan je er ook voor kiezen om jouw poes bij iemand te laten logeren. Door hem of haar onder te brengen bij een vriend of familielid voelt dat vaak ook stukken meer vertrouwd voor het beestje dan dat hij of zij bij een wildvreemde of in een kennel moet verblijven en zal het ervoor zorgen dat hij minder snel zijn baasje mist. Ook in dit geval kan het verstandig zijn om wat spulletjes van thuis mee te geven of een doek met jouw geur in zijn mandje te leggen. Hoe meer het voelt en ruikt als thuis, hoe beter.

Een oppas

Wil je jouw kat het liefste in jouw eigen huis houden wanneer je op vakantie bent, dan is een oppas aan huis ook een optie. Hier kan je ervoor kiezen om iemand in jouw woning te laten slapen wanneer jullie er zelf niet zijn (weet je ook gelijk zeker dat een inbreker nooit zal proberen om binnen te komen) of kan je aan iemand vragen om zo nu en dan even naar het huis te gaan om de kat te verzorgen en de kattenbak te verschonen. Wil je dit laatste klusje wat makkelijker maken, dan kan je ook kiezen voor een zelfreinigende kattenbak. Zowel een fijne optie voor jou als voor de oppas. 

Wat is jouw volgende vakantiebestemming en welke van de voorgaande opties spreekt jou het meeste aan?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie