Afbeelding
Foto door khairul nizam via Pexels

De mooiste deurklinken voor in jouw huis

2 december 2022 om 08:56 Partnercontent

Wanneer je je huis verbouwt ben je vooral druk bezig met de grote dingen zoals de indeling van je huis, welke kleuren de muren moeten worden en hoe de keuken eruit gaat zien. Maar ook de kleine dingen, zoals het deurbeslag in huis, moeten bedacht worden om het uiteindelijk tot een mooi geheel te krijgen. Welke soorten deurklinken er allemaal zijn en wat het beste bij jouw stijl past, lees je in dit artikel.

Wat valt er onder deurbeslag?

Deurbeslag gaat simpelweg om de deurklinken of deurkrukken van jouw huis. Alles waarmee je de deur moet openen valt onder deze noemer. Belangrijk, want je moet natuurlijk wel de deur open kunnen doen. Je wil natuurlijk niet een open deur per ongeluk in trappen. Voor elke stijl is er weer een andere deurklink. Tijd om de verschillende stijlen te benoemen.

Eclectisch deurbeslag

Bij een eclectische stijl houd je ervan om verschillende stijlen door elkaar heen te combineren. Dat houdt in dat je diverse materialen gebruikt maar ook dat je niet bang bent om verschillende kleuren en structuren in je huis terug te laten komen. In dat geval is een brons gepolijste deurklink helemaal mooi. Vaak hebben deze deurklinken een wat minder egaal oppervlak en komen ze wat stoerder over.

Industriële stijl

Wanneer je een industriële stijl hebt, houd je ervan om vooral minimalistische combinaties te maken met veel metalen, simpele kleuren, beton en robuuste meubels. Bij het deurbeslag dat je dan kiest, kan je wellicht zorgen dat het in balans blijft met de rest van het huis. Zo kan je voor deurklink zwart kiezen, of eerder verouderd ijzer dat een robuust karakter heeft. Daarnaast is het mooi om telkens voor één groep kleuren te gaan in het hele interieur zodat je ook daarin het evenwicht bewaart.


Landelijke uitstraling

Het kan zijn dat jij graag in een huis thuiskomt dat een warm karakter uitstraalt. In dat geval kan je het beste voor een landelijk interieur gaan waar jouw deurbeslag mooi bij past. Je kan dan het beste kiezen voor metalen deurklinken in bijvoorbeeld brons of gietijzer. Deze metalen hebben een rustieke sfeer die ze uitstralen, perfect voor op een boerderij of knus huis. Daarbij denken mensen dan gelijk dat deze deurklinken zich al jaren in het huis bevinden, wat in elk geval het idee van meer karakter geeft.

Of ga voor een retro deurklink. Deze worden gekenmerkt door het gebruik van hout samen met nikkel en messing. Deze werden vastgezet met schroeven. Hoewel het tegenwoordig beter wordt vastgezet, geeft het model nog wel het authentieke karakter af van het begin van de 20 eeuw.

Een mooie combinatie

Vind je het mooi om zowel landelijk als modern in huis te brengen? Dan kan je het beste kiezen voor een stijl deurbeslag die een tijdloze uitstraling heeft. Ga daarbij voor handvatten die een moderne vorm hebben, met rechte hoeken. Maar kies tegelijkertijd voor een materiaal dat een wat rustieker karakter heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gietijzer, brons of metaal. Of gooi het andersom, en kies voor een landelijke vorm met een strakkere kleur zoals zwart. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie