Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zuid-Europese eilanden in trek bij de Nederlandse toerist

27 mei 2022 om 06:55 Partnercontent

Komende zomerperiode zal een groter aantal Nederlandse toeristen richting het zuiden van Europa trekken dan een jaar terug. Het aantal gezinnen wat in Nederland blijft neemt af. Voornaamste reden hiervoor is het onzekerheid over het weer in eigen land. Men zit niet te wachten op een zomerperiode met veel regen, wind en relatief lage temperaturen. De zekerheid op mooi weer bieden veel Zuid-Europese bestemmingen wel. Denk bijvoorbeeld aan een eiland als Ibiza of Madeira. Ook op de verschillende Griekse eilanden, waarvan Kos, Kreta en Zakynthos goede voorbeelden zijn, is het fijn vertoeven in de zomermaanden. Uit recent gepubliceerde cijfers blijkt dat zo’n tachtig procent van de Nederlandse gezinnen begin dit voorjaar al wist wat hun vakantiebestemming wordt komende maanden. Weet jij het ook al?

Madeira en Tenerife al vroeg in het jaar populair 

Niet iedereen wacht tot de zomermaanden met een bezoek aan eilanden als Madeira en Tenerife. Beide eilanden staan bekend om het groen wat je er het hele jaar door vindt. In het voorjaar zijn ze op hun mooist, daar de verschillende planten in die periode in bloei staan. Het maakt dat veel mensen, met name ouderen en gepensioneerden, hun vakantie naar deze bestemmingen al in de krokus- of meivakantie boeken. Het leidde eerder dit jaar tot lange rijen op de luchthavens. Overigens waren die rijen niet uitsluitend het gevolg van de geboekte vakanties naar Madeira en Tenerife. Ook kozen veel vakantiegangers voor reizen naar bijvoorbeeld Rome, Barcelona en Lissabon. Even weg uit eigen land!

Nederlanders hebben hun vakantie in het buitenland gemist 

Het feit dat het aantal gezinnen wat voor een vakantie in eigen land kiest afneemt, duidt erop dat veel mensen hun verblijf in het buitenland gemist hebben. De afgelopen jaren was dit lastig, door de beperkingen rondom het coronavirus. Inmiddels zijn deze beperkingen in vrijwel alle Europese landen opgeheven, waardoor het weer mogelijk is vrij te reizen.

Vakanties naar landen buiten Europa 

Naast de groeiende populariteit van bestemmingen in het zuiden van Europa, trekken dit jaar opvallend veel mensen naar een vakantieverblijf buiten Europa. Dit was de afgelopen meivakantie al te zien. Onder meer de Verenigde Staten, Thailand en Indonesië zijn in trek. Als toerist profiteer je van het feit, dat het aantal vakantiegangers in deze landen nog enigszins beperkt is. De verwachting is dat het toerisme de komende maanden weer volledig op gang komt.

Wees op tijd met het boeken van een vakantie

Wacht niet te lang met het boeken van de vakantie voor de komende zomermaanden. Verschillende reisbureaus melden dat zij het aantal boekingen de afgelopen periode fors hebben zien toenemen. Het maakt dat de beschikbaarheid van accommodaties niet overal meer even groot is. Je wilt voorkomen dat de vakantie nog een jaar moet worden uitgesteld, of dat je noodgedwongen naar een andere bestemming moet zoeken.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie