Afbeelding
Foto Unsplash

Goed voorbereid de zomer in met plissé hordeuren

17 mei 2022 om 16:31 Partnercontent

De temperaturen gaan langzamerhand weer omhoog en dat kan maar één ding betekenen: de zomer staat voor de deur! De tuin moet weer onkruidvrij, en de kussens kunnen weer van zolder of uit het schuurtje worden gehaald. Als we weer met zijn allen in de tuin gaan zitten is het aan te raden je woning af te sluiten voor gevleugelde indringers. Je hebt natuurlijk geen zin om na een gezellig avond op vliegenjacht te moeten voordat je kunt gaan slapen. 

Wat kost een plissé hordeur?

Plissé hordeuren zijn op maat gemaakte producten. Dit komt omdat niet alle deurkozijnen gelijk zijn. Om de exacte prijs te bepalen zul je de maten van je kozijn moet invullen in een rekentool. Naast de maat van de hordeur zijn er ook nog andere factoren die meewegen in de prijs. Zo kun je ervoor kiezen om de hordeuren zelf te installeren, of het te laten doen door vakmensen. Ook de deur zelf kan in verschillende uitvoeringen worden gekocht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende kleuren materialen, handgrepen en gaas. Deze keuzes kunnen allemaal invloed hebben op de prijs van de hordeuren. De plissé hordeuren zijn over het algemeen te krijgen in twee uitvoeringen. Een uitvoering met een enkele deur, of een dubbele deur. Voor de dubbele deuren betaal je uiteraard een meerprijs, omdat de afmeting groter is dan bij een enkele deur. 

Hoe installeer je een hordeur?

Als je ervoor hebt gekozen om een hordeur te nemen en hem zelf te installeren om kosten te besparen is het natuurlijk wel handig dat je weet hoe dat moet. Met behulp van het volgende stappenplan heb je de hordeuren zo geïnstalleerd. Je begint met het controleren van de maat. Hou de plissé hordeuren van Unilux even voor het kozijn om te checken of het zal gaan passen. Nu kun je beginnen met de installatie. Bevestig de boven geleider aan de bovenbalk van het kozijn. Dit kan je doen met schroeven of montagetape. De volgende stap is het installeren van de ondergeleider, dit doe je op dezelfde manier. Verdeel de bevestigingsclips gelijkmatig over de geleiders, zowel de boven- als onderkant. Zet de onderkant van de hordeur op de rails en druk de hordeur tegen het kozijn. Als het goed is valt de bovenkant van de hordeur in de rails van de bovengeleider. Bevestig het handvat op de hordeur als je voor een deur met handvat hebt gekozen, en de plissé hordeur is klaar voor gebruik.    

Onderhoudstips voor de hordeur

Je wilt je nieuwe plissé hordeuren zo lang mogelijk goed houden. Dit kun je het beste doen met de volgende tips:

  • Het gaas van de hordeur kun je gemakkelijk stofvrij maken met een stofzuiger met een klein borstelopzetstuk. Indien het gaas wat kreukt door het stofzuigen kun je dit gemakkelijk weer ongedaan maken door de hor een keer open en dicht te doen. Op die manier is het gaas weer strak.  
  • Als het gaas niet alleen stoffig is maar ook echt vies, dan kun je de hordeuren afspuiten met een tuinslang. Zorg er dan wel voor dat je leidingwater gebruikt.
  • Als een tuinslang te veel rommel geeft kun je er ook voor kiezen een natte doek te gebruiken. Dit neemt echter wel wat meer tijd in beslag.  Als het zomerseizoen voorbij is kun je de hordeuren het beste demonteren en in je schuurtje stallen. In de winter worden de hordeuren vaak niet gebruikt en door ze tijdelijk weg te halen zorg je ervoor dat ze langer mooi blijven.

Meer tips en informatie lees je op Rijnpost!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie