Afbeelding
Foto: Pixabay

Een meerdaagse bruiloft? Wij geven de beste tips!

20 oktober 2021 om 11:52 Partnercontent

Waar veel bruidsparen ervoor kiezen om de bruiloft op één dag te vieren, komt het ook wel eens voor dat bruidsparen kiezen voor een meerdaagse bruiloft. Dit kan enorm leuk zijn, want zo kun je bijvoorbeeld een heel weekend lang genieten van jullie mooie bruiloft. Maar hoe kun je een meerdaagse bruiloft dan organiseren? Wij geven je wat handige tips om je op weg te helpen. 

Onderdelen verspreiden

Bij een weekendbruiloft is het verstandig om verschillende onderdelen van de bruiloft te spreiden. Zo kun je bijvoorbeeld de ene dag de ceremonie en het bruiloftsdiner doen en de andere dag het trouwfeest. Je kunt er op deze manier gemakkelijk voor kiezen om de ceremonie en het bruiloftsdiner bijvoorbeeld wat intiemer te houden, door niet al te veel gasten uit te nodigen. Deze bijzondere dag wordt vast onvergetelijk. En het mooie aan een meerdaagse bruiloft is dan dat die bruiloft nog niet over is, want er komen nog één of meerdere dagen aan. Een groot voordeel van de ceremonie en het bruiloftsdiner op de ene dag is dat je de volgende dag goed uitgerust bent voor het trouwfeest. Hier zou je dan ook meer mensen voor uit kunnen nodigen, zodat het een feest wordt om nooit te vergeten.

Bepaal wie je waarvoor uitnodigt

Heb je bepaald welke onderdelen op welke dag zullen plaatsvinden? Dan is het een aanrader om lijstjes te maken met de gasten. En dan niet één lijst, maar meerdere. Waarom? Omdat het handig is om dit per onderdeel in te delen. Schrijf bijvoorbeeld op wie jullie graag bij de ceremonie hebben en wie bij een eventueel bruiloftsdiner. Vindt het feest op de dag erna plaats? Maak dan ook hier een lijst van met gasten. Door meerdere lijstjes op te stellen van 

de verschillende onderdelen wordt het voor jou en je partner een stuk overzichtelijker en kunnen jullie de definitieve aantallen gebruiken voor de rest van de bruiloftsplanning.

Trouwlocaties kiezen

Als je kiest voor een meerdaagse bruiloft, is het uiteraard ook belangrijk dat je de trouwlocaties goed regelt. Want hoeveel trouwlocaties hebben jij en je partner nodig voor deze bruiloft? Willen jullie de ceremonie op de ene trouwlocatie en het feest op de andere locatie, of misschien wel alle onderdelen op dezelfde plek? Het is goed om hierover na te denken. De trouwlocatie speelt een grote rol in de sfeer van de bruiloft, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt voor het kiezen hiervan. Als je nog inspiratie zoekt, kun je dit overzicht van mooie trouwlocaties in Leusden zeker eens bekijken.

Met deze tips kun je al een goed begin maken in het organiseren van een meerdaagse bruiloft. Verdeel de onderdelen, bepaal wie je waarvoor uitnodigt en doe inspiratie op voor trouwlocaties bij bijvoorbeeld Weddingspaces. Het organiseren van een meerdaagse bruiloft kan best een klus zijn, dus zorg ervoor dat je hier ruim op tijd mee begint. Probeer geen belangrijke details te vergeten, dan wordt jullie meerdaagse bruiloft er vast één om niet te vergeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie