Afbeelding
Norbert Waalboer Fotografie

Staatssecretaris Van Ooijen bezoekt het CLV

· leestijd 1 minuut Overig Deel je nieuws

Maandagmiddag 19 september bezocht staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het Christelijk Lyceum Veenendaal in het kader van Gezonde School. “De uitdagingen om de gezonde generatie steeds een stap dichterbij te brengen, zijn groot”, aldus de staatssecretaris. “Samen moeten we manieren blijven vinden om die uitdagingen aan te gaan. De vastbeslotenheid waarmee het CLV en ook andere scholen in de buurt voortgang boeken naar een gezondere toekomst voor leerlingen is een inspirerend voorbeeld voor ons allemaal.”

Leerlingen leidden de staatssecretaris rond en samen met directeur onderwijs Karin Wouters en Gezonde School-coördinator Jarno van Elst beantwoordden ze zijn vragen over de verschillende aspecten van een Gezonde School. Op diverse plaatsen in school gaven leerlingen en medewerkers een korte presentatie en daarmee een mooie dwarsdoorsnede van de gezonde schoolomgeving en de zorg die het CLV haar leerlingen wil bieden. Van Ooijen: “Het CLV straalt op allerlei manieren uit dat gezond leven in het DNA van de school zit. Van een gezonde kantine en veel bewegen, tot aandacht voor gezondheid in de lessen, tot een indrukwekkend aanbod van zorg en ondersteuning voor leerlingen die iets extra’s nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze niet lekker in hun vel zitten. Maar ook voor een school die zoveel aandacht, tijd en energie stopt in gezondheid is het aanpoten in deze tijd. In heel Nederland heeft corona veel impact gehad op het mentale welzijn van leerlingen.”

Na de rondleiding volgde een rondetafelgesprek, waarbij nog meer perspectieven rond Gezonde School aan bod kwamen. De staatssecretaris ging in gesprek met onder meer wethouder Martijn Beek, de directeur van de GGD regio Utrecht en Gezonde School-coördinatoren van basisschool Juul, SBO De Windroos en ROC Midden Nederland. Ook CLV-leerlingen namen deel aan het gesprek dat geleid werd door de programmamanager van de Gezonde School.

“Het gesprek met verschillende betrokkenen illustreerde weer dat scholen een belangrijke schakel zijn in de keten van de totale gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren”, vertelt Iris Kummeling, programmamanager Gezonde School. “Het is noodzakelijk om daarbij speciale aandacht te hebben voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties. We zijn blij met deze oprechte belangstelling van de staatssecretaris! Het is en blijft ook in de toekomst van belang dat er structureel aandacht is voor de gezondheid van kinderen en jongeren en dat zij goede gezondheidsvaardigheden aangeleerd krijgen. De Gezonde School-aanpak is voor elke school een beproefde werkwijze om daaraan te werken.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 14 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 16 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 19 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ gisteren