Fotomoment uit een eerdere operauitvoering bij De Muzen
Fotomoment uit een eerdere operauitvoering bij De Muzen De Muzen

Operacursus over Carmen bij De Muzen

· leestijd 1 minuut Overig Deel je nieuws

Voor amateurzangers die zich met klassiek musical/opera willen bezig houden, start vrijdag 16 september bij De Muzen een cursus, met als thema de wereldberoemde publiekslieveling ‘Carmen’ van Bizet. 

Carmen handelt over passie, liefde, jaloezie en trouw… allemaal elementen die aan bod komen in de 13 lessen.  Er wordt gewerkt aan de rollen van Carmen, de verleidelijke zigeunerin of een van haar vriendinnen Frasquita en Mercedes, en aan Don José de luitenant die als een blok voor Carmen valt of Michaëla, een boerenmeisje dat weer verliefd is op hem. En niet te vergeten Escamillo, de toreador.

Mensen die alleen koor willen zingen zijn welkom, maar ook deelnemers met solo-ambitie kunnen terecht. De solisten maken deel uit van de cursusgroep.

Koorervaring en /of zangles strekt tot aanbeveling en je moet in staat zijn om uit het hoofd te zingen. Dit vergt tijd en studie, maar is absoluut haalbaar. Hier wordt zeker aandacht aan besteed, evenals aan de benodigde techniek om goed (opera) te zingen, zoals adem(steun), resonans en volume.

Niet alleen de muziek, maar ook het spel en de enscenering krijgen aandacht. Alles samen mondt uit in een voorstelling die in de zaal van Spectrum aan het publiek zal worden gepresenteerd, compleet met bijpassende kostuums, pruiken, grime en belichting.

De cursus wordt gegeven door Hannie Slingerland, docente klassiek zang bij De Muzen, (opera)zangeres en koordirigente, en wordt begeleid door pianist Hans Erik Dijkstra.

Lessen en kosten

De 13 lessen vinden 2-wekelijks plaats op 11 vrijdagavonden (van 19.00 tot 21.00 uur) en 2 zaterdagmiddagen (van 14.15 tot 16.15 uur). De cursus wordt vrijdag 24 februari afgesloten met een uitvoering in de theaterzaal van Spectrum. 

Deelname aan de cursus kost € 130,00 plus € 5,00 materiaalkosten. Leerlingen die een jaarcursus van het vocale of instrumentale onderwijs volgen, krijgen 50% korting op de cursuskosten. Kijk voor alle informatie over de cursus en/of om in te schrijven op www.demuzen.nl.

De Muzen is gevestigd in Spectrum, aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 13 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 15 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 18 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 23 uur geleden