Afbeelding
Jan van den Brink

Echtpaar Vonk-Kloek 50 jaar getrouwd

8 augustus 2022 om 14:37 Overig

RHENEN Frithjof Vonk (71) en Helen Kloek (70) kregen maandag op hun woonadres in Rhenen bezoek van de Rhenense loco-burgemeester Bert Fintelman. Hij bracht namens de gemeente Rhenen de felicitaties over aan het echtpaar dat 50 jaar getrouwd is. 

Door Henk Jansen

Frithjof (een Noorse naam) en Helen wonen sinds mei vorig jaar in Rhenen. Verhuisde van Middelburg, waar het 47 jaar woonachtig was, naar Rhenen. ‘’Die verhuizing naar Rhenen had te maken met het feit dat we wat centraler in de omgeving van onze kinderen en kleinkinderen wilde wonen. Een van de kinderen woont in Ede. De afstand naar de andere kinderen is nu ook wat tijd en afstand betreft te rijden geworden. We kwamen in Rhenen te wonen tijdens de coronaperiode. Wat en niet zo’n beste periode was. Zo konden we niet echt contacten leggen met buren en andere Rhenense ingezetenen. Daarnaast liep ik tijdens de verhuizing en hernia op. Maar als echte doeners zijn we bezig contacten te leggen.”

,,Zo heb ik me inmiddels al vrijwilligerswerk gedaan voor de Zonnebloem afdeling Rhenen. Mijn vrouw is in Rhenen actief als taalmaatje. Geeft les aan een Afghaanse familie. En we maken deel uit van een wandelgroep die elke dinsdag en donderdag actief is’’, aldus Frihtjof. Het 50-jarig huwelijks viert het echtpaar met hun 3 kinderen en 3 kleinkinderen aan de kust bij Walcheren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie