Filmhuis Veenendaal zoekt nieuwe vrijwilliger voor persberichten

· leestijd 1 minuut Overig Deel je nieuws

Filmhuis Veenendaal zoekt per direct een nieuwe tekstschrijver voor het opstellen van het wekelijks persbericht over de nieuwe films. De vrijwilligers werken in een team van vier redactieleden. Samen zorgen zij ervoor dat de bezoekers van het Filmhuis in Spectrum, via de krant en andere media, worden geïnformeerd over het filmaanbod. Hoe dat wordt geformuleerd, bepaalt ieder redactielid zelf 

De vier vaste schrijvers zijn om de beurt actief voor het opstellen van een persbericht. Daarvoor kan zo’n redactielid zelf informatie verzamelen over de film, maar ook over de acteurs of de regisseur en soms over andere wetenswaardigheden, zoals de muziek. Ook hoe de film scoort bij de reviews of de internationale pers.  De redactieleden kijken voor alle zekerheid meestal bij elkaar mee, alvorens het artikel naar de pers gaat. Al met al kost het de vrijwilligers gemiddeld drie uur per maand. 

“We zoeken iemand die van een goede film kan genieten en daar ook één keer per vier weken iets over kan schrijven. Ik ben zelf een jaar geleden als vrijwilliger gestart bij dit team. Het contact (per email) met de andere teamleden is altijd to-the-point, opbouwend en positief. Ik geniet daar echt iedere week van”, aldus Alexander Harcksen. “Tot vorige week hadden we een hele ervaren tekstschrijver, die meer dan vijf jaar actief was voor Filmhuis Veenendaal. Zij kon het helaas niet meer combineren met haar andere werkzaamheden”. Een nieuw redactielid wordt natuurlijk door het huidige team op weg geholpen. Een schrijversachtergrond is zeker geen voorwaarde. Meer dan een computer is niet nodig. Alle correspondentie gaat digitaal en de ‘beloning’ is de aandacht in de krant en een hoge opkomst in het eigen theater.  

Kandidaten kunnen zich melden via de website van het filmhuis (www.filmhuisveenendaal.nl) waar ook meer informatie te vinden is over de organisatie en de inhoud van deze functie. Ook kan een kandidaat bij pr@filmhuisveenendaal.nl terecht voor vragen of zich aanmelden. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 13 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 15 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 19 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 23 uur geleden