Afbeelding
Jan van den Brink
Column

Met de billen bloot

26 januari 2022 om 13:02 Opinie

VEENENDAAL Ineens duiken ze overal op. Veense vragen op social media, in De Gelderlander, het AD en in de Rijnpost. De verkiezingen komen er aan en de deelnemende politieke partijen komen maar wat graag in beeld. En hoe kan dat beter dan door vragen te stellen aan het college. Drie jaar lang horen we ze amper, maar nu 16 maart naderbij komt laten alle partijen graag van zich horen. 

De VVD stelde vragen over de bouwplannen bij Station Veenendaal-West. Pro Veenendaal over de vernielingen en vervuiling in de stad. ChristenUnie bekommert zich over de daklozen en arbeidsmigranten en informeert naar de mogelijkheden hen een ‘correspondentie-adres’ te geven. Het CDA had afgelopen maand een waslijst aan vragen. Variërend van onderzoek naar de mogelijkheid om zonne-energie op te wekken op parkeerterreinen tot het in kaart brengen van commerciële huiswerkbegeleiding op scholen. De PvdA is bezorgd over de ontstane onrust rondom de mogelijke komst van windturbines aan de rand van de stad en de SGP voert met haar vragen een achterhoedegevecht tegen de zondagsopenstelling van de bibliotheek en de nieuwbouw van Theater Lampegiet en een school in Veenendaal-Oost. De SP maakt zich zorgen over Veense gedupeerden van de toeslagenaffaire en D66 maakte zich eerder al zorgen over de rol van beleggers op de Veense vastgoedmarkt. Lokaal Veenendaal stelde de geldverkwisting rondom het nieuwjaarsconcert van Nicky R. aan de kaak en alleen GroenLinks onttrekt zich op dit moment nog aan het vragenvuur. Zij kiest er samen met de PvdA voor LED-lampen in te zamelen voor de Voedselbank en op die wijze de publiciteit te halen. Gelukt zullen we maar zeggen.

Uit de vraagstelling blijkt vaak het gewenste antwoord al en in ieder geval krijgt de lezer een beeld waar de partij voor staat. Vragen van burgers worden evenwel genegeerd. Job van Hardeveld probeert al maanden van politieke partijen hun standpunt te vernemen over de groei van Veenendaal door fusie met Rhenen en Renswoude. Zelfs de oproep om het te onderzoeken, wordt tot nu toe straal genegeerd. Kom op jongens, met de billen bloot! Laat je Voice horen. Dat geldt natuurlijk ook voor de meiden van de Veense raad, maar als ik dat schrijf, levert me dat wellicht een Me Too’tje op. Dus hou die broek toch maar liever aan.

door Jurgen Hillaert
veensteken@streekverkenner.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie