Afbeelding
Kees van Kooten

Hardloopster zwaargewond na aanrijding door auto in Veenendaal

7 november 2022 om 20:32 Ongeval

VEENENDAAL Een hardloopster is maandag zwaar gewond geraakt bij een ongeval in Veenendaal. Op de kruising van de Slaperdijk met de Haarweg werd ze aangereden door een auto.

Het ongeval gebeurde rond 17.10 uur toen de loopster vanaf de Haspel kwam en de weg overstak. De automobiliste reed over de Slaperdijk vanaf de Rode Haan richting de spoorwegovergang toen op de kruising met de Haarweg het ongeval gebeurde.

Een traumateam uit Rotterdam kwam om het slachtoffer van medische zorgen te voorzien (overigens was op dat moment een ander traumateam, dat uit Volkel, aan de Palmen Grift in Veenendaal voor een medische noodsituatie). Nadat het slachtoffer gereed was voor vervoer is zij met spoed naar een ziekenhuis in Utrecht vervoerd onder begeleiding van de trauma-arts en verpleegkundige. De verpleegkundige van de solance reed ter assistentie achter de ambulance mee naar het ziekenhuis. 

De VOA (verkeersongevallen analyse van de politie) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De automobiliste is naar het politiebureau meegenomen voor verhoor. De Slaperdijk was door het ongeval enige tijd afgesloten voor al het verkeer vanaf de Munnikenweg, Dwarsweg, Haspel en Haarweg. Een berger heeft de auto meegenomen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie