Ondernemer Rudy Gerritsen (rechts) in gesprek met leerlingen.
Ondernemer Rudy Gerritsen (rechts) in gesprek met leerlingen. CLV

Leerlingen CLV organiseren markt bij Downtown in Veenendaal

8 juni 2023 om 07:30 Onderwijs

VEENENDAAL Voor veel Veense scholieren is woensdag 14 juni een ‘gewone’ schooldag. Toch vind je een groep leerlingen van het CLV dan niet in de schoolbanken. Ze zijn ’s middags in Downtown waar ze kennis en ervaring opdoen in de praktijk. Er staan daar die middag ruim tien kraampjes opgesteld waar de leerlingen hun producten verkopen. 

De leerlingen volgen naast hun reguliere middelbare schoolopleiding de talentlijn Economics & Social Business. Door samen te ondernemen doen ze kennis en vaardigheden op over onder meer presentatie, prijs, promotie en personeel. Learning-by-doing, dus. De leerlingen verkochten hun producten al eens op de Veenendaalse warenmarkt en volgende week bouwen ze dus hun kraampjes op in Downtown.

SOKKEN VERKOOP

De leerlingen lieten zich in het kader van het project inspireren door verhalen en ervaringen van Veense ondernemers. Een van die ondernemers is Rudy Gerritsen, oud-leerling van het CLV die na middelbare school op de HEAO terechtkwam. Gerritsen moet lachen als hij terug denkt aan zijn eigen studententijd. ,,Ik was niet altijd een makkelijke leerling”, zegt hij. ,,Welke kant ik met mijn leven op wilde wist ik niet zo goed. Een docent die op de HEAO ontzettend enthousiast vertelde over het vak van verkoper, bracht daar verandering in. Ik greep mijn kans, begon als vertegenwoordiger in kleding en werk nu al tien jaar als zelfstandig agent. Op de markt verkopen de leerlingen sokken van één van de merken die ik verkoop. Gaaf om nu op mijn beurt jongeren te inspireren met mijn verhaal.”

STICK2UGANDA

De markt wordt gehouden op woensdag 14 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur bij Downtown aan de Tuinstraat 133. De leerlingen verkopen naast sokken, bidons en armbandjes onder andere chocola van Tamminga, honing van De Werkbij en koffie van Roast & Toast. Een deel van de winst gaat naar het goede doel Stick2Uganda. 

Producten kunnen ook via de webshop van de leerlingen worden gekocht: www.clvonderneemt.nl 

door Lilian Steensma

Lilian Steensma
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie