Veenendaals Kamerkoor
Veenendaals Kamerkoor Janette Schenkel

Klassieke koormuziek in de Cunerakerk

6 juni 2023 om 14:44 Muziek Deel je nieuws

Op zaterdagmiddag 17 juni zal de prachtige Cunerakerk in Rhenen worden overspoeld met de harmonieuze klanken van vier klassieke koren. Het evenement ‘Klassieke koren zingen’ nodigt muziekliefhebbers uit om te genieten van een middagvullend programma waarbij Rhenus Cantat, het Veenendaals Kamerkoor, Kleinkoor Rhenen en Pluskoor Gelderse Vallei werken ten gehore zullen brengen van diverse vooraanstaande componisten, waaronder Rutter, Rheinberger, de Klerk, Mendelssohn, Grieg, Elder, Ticheli, Duruflé

De imposante Cunerakerk, vol rijke geschiedenis en architectuur, zal het decor vormen voor deze onvergetelijke muzikale ervaring. Elk koor, bestaande uit enthousiaste zangers en zangeressen uit de regio Rhenen/Veenendaal/Wageningen/Ede/Bennekom, zal de kerk vullen met uiteenlopende uitvoeringen. Van sublieme koorarrangementen tot een ontroerende soloprestatie, deze middag zal een meeslepende reis door de klassieke muziekgeschiedenis bieden.

Het zorgvuldig samengestelde repertoire belooft een scala aan emoties op te roepen. Luisteraars worden meegenomen op een reis vol muzikale diversiteit.
Elk programma start met het inzingen door het optredende koor en desgewenst kan het publiek hieraan deelnemen.

Het evenement ‘Klassieke koren zingen’ biedt gratis toegang voor het publiek, als blijk van de wens om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de magie van klassieke koormuziek. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer gewaardeerd.

Mis deze unieke gelegenheid niet om te genieten van de klanken van Rhenus Cantat, het Veenendaals Kamerkoor, Kleinkoor Rhenen en Pluskoor Gelderse Vallei, terwijl zij zingen in de prachtige ambiance van de Cunerakerk. Reserveer zaterdagmiddag 17 juni in uw agenda en laat u meevoeren door de koormuziek.

Het tijdschema van de middag:

13.00 uur Rhenus Cantat o.l.v. Ardaan Dercksen

14.00 uur Veenendaals Kamerkoor o.l.v. Herman Mussche, pianist Mark Toxopeus

15.00 uur Kleinkoor Rhenen o.l.v. Lisette van de Loo

16.00 uur Pluskoor Gelderse Vallei o.l.v. Lisette van de Loo, pianist Petros Papoulias

±16.45 uur: gezamenlijk optreden

Datum: Zaterdag 17 juni 2023

Tijd: 13.00 - 17.00 uur

Locatie: Cunerakerk, Rhenen

Toegang: Gratis (vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd)

Kleinkoor Rhenen
Pluskoor Gelderse Vallei
Het middagprogramma
Rhenus Cantat
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie