Henk Bosman op de binnenmolen aan het Koningin Elisabethplantsoen, waar op zaterdag 10 september Franse chansons klinken.
Henk Bosman op de binnenmolen aan het Koningin Elisabethplantsoen, waar op zaterdag 10 september Franse chansons klinken. Jan van den Brink

Franse chansons op Rhenense molen tijdens Open Monumentendag

8 augustus 2022 om 07:40 Muziek

RHENEN Op Open Monumentendag, dat dit jaar op zaterdag 10 september wordt gehouden, houden Henk en Bosman en Nelleke Cools, molenaars van de Rhenense Panoramamolen een benefietconcert met Franse chansons op het molenerf. 

door Henk Jansen

,,Molens moeten draaien, want stilstand is achteruitgang. Dat geldt ook voor de Binnenmolen aan het Koningin Elisabethplantsoen in het hart van Rhenen’’, aldus Henk en Nelleke. 

HERSTEL ,,Door ernstige problemen aan de wieken staat de molen stil sinds november 2021, net als 18 andere molens van het Utrechts Landschap. Per molen moet een plan komen om het probleem op te lossen”, vervolgt Nelleke. ,,De kosten per molen zijn enorm hoog en het herstel kan zomaar twee tot drie jaar duren. Gelijktijdig met de openstelling van de molen op Open Monumentendag, houden we een benefietoptreden op het molenerf. Zangeres Caroline Rutten, winnares van het 35e Concours de la Chanson Alliance Française, brengt samen met accordeonist Dirk Overbeek een programma met Franse chansons van alle tijden. Meezingen is toegestaan.’’

Er worden die dag twee optredens gegeven: van 14.30 tot 15.00 en van 15.30 tot 16.00 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie