Het echtpaar Sloof-Bosch met burgemeester Hans van der Pas.
Het echtpaar Sloof-Bosch met burgemeester Hans van der Pas. Jan van den Brink

Echtpaar Sloof- Bosch 55 jaar getrouwd

30 mei 2023 om 19:39 Mensen

ACHTERBERG Cornelis Sloof (77) en Gerrie Sloof-Bosch (75) zijn 55-jaar getrouwd. Het paar dat zich zes jaar geleden in Achterberg vestigde kreeg vandaag bezoek van burgemeester Hans van der Pas, die namens de gemeente Rhenen de gelukwensen overbracht. 

Het smaragden huwelijk wordt binnenkort door het echtpaar gevierd met hun twee kinderen, elf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. ,,We hadden drie kinderen. Een zoon kwam in ’88 om het leven bij een verkeersongeluk. Edwin (47) en Henriëtte (54) zijn onze kinderen die voor genoemde kroost hebben gezorgd. Voor ons een mooie rijkdom’’, zegt de pater familias.

Cornelis Sloof is een geboren Rotterdammer. Zijn echtgenote Gerrie komt uit het Veluwse ’t Harde. Cornelis was vijf jaar oud toen het gezin Sloof naar Barneveld verhuisde waar het zeventien jaar woonachtig was. De volgende halte was Bennekom waar het veertig jaar woonde. ,,Vervolgens hebben ook nog negen jaar in Lunteren gewoond en inmiddels zijn we al weer zes jaar woonachtig in Achterberg waar het ons prima bevalt. Hier hebben we nu onze vaste stek gevonden. Het huis waarin we nu wonen was van een zwager. In het Achterbergse ben ik vijf jaar ouderling geweest van de Hersteld Hervormde Gemeente. Ben twintig jaar voorzitter geweest van Eben Haëzer en stond er ook vijftien jaar te boek als secretaris. Zowel mijn vrouw als ik hebben in de zorg gewerkt. Mijn vrouw in pastoraal Diaconaal centrum ‘De Herberg’ in Oosterbeek en ik als manager onder meer bij Eleos, een Ggz-instelling voor dagbesteding en voorbereidende woonzorg.’’

Henk Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie