Afbeelding
Stichting Lezen en Schrijven

Foruzan uit Veenendaal genomineerd voor Taalheldenprijs 2023

30 mei 2023 om 10:30 Mensen

VEENENDAAL Foruzan Bakhtiary uit Veenendaal is genomineerd voor de Taalheldenprijs 2023. Dat heeft de stichting Lezen en Schrijven bekend gemaakt.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak vinden zij omgaan met een computer of een smartphone ook lastig. Elk jaar zijn er duizenden mensen die de stap zetten om weer te gaan leren. Zo verbeteren zij hun basisvaardigheden. Ook zetten veel mensen en samenwerkingsverbanden zich daar op een bijzondere manier voor in. Die mensen zijn allemaal helden. Dankzij de Taalheldenprijs krijgen hun inspirerende verhalen een podium.

Een commissie koos 35 helden die kans maken op de Taalheldenprijs 2023. Er zijn dit jaar 11 genomineerde Cursisten, 12 genomineerde Begeleiders en 12 genomineerde Bruggenbouwers. Foruzan Bakhtiary is genomineerd in de categorie cursisten.

MOCHT NIET NAAR SCHOOL

Op de website lezenenschrijven.nl doet ze haar verhaal: ,,In Iran mocht ik niet naar school. Daarom studeerde ik 12 jaar lang thuis. Ik ben heel dankbaar dat ik in Nederland de mogelijkheid krijg om te studeren. Ik ben hier nu een jaar en doe er alles aan om de taal zo snel mogelijk te leren. Doordeweeks, in het weekend, op school of als ik naar de bus loop, ik ben altijd bezig met Nederlands leren.”

DROOM UIT LATEN KOMEN

,,Vroeger geloofde ik niet in mezelf. Nu weet ik dat ik het kan”, vervolgt ze. ,,Ik zeg steeds tegen mezelf: Ik ben trots op je, je bent sterk, je kan alles doen. Het is mijn droom om politieagent te worden. Ik doe er alles aan om die droom uit te laten komen.” 

Genomineerde cursisten maken ook kans op de Publieksprijs. Van woensdag 24 mei tot en met zondag 11 juni kun je stemmen op jouw favoriet. De Taalheld Cursist met de meeste stemmen krijgt op woensdag 21 juni de Publieksprijs. Eén van de stemmers maakt kans op twee kaarten voor de uitreiking!

Bij een feestelijke uitreiking op woensdag 21 juni wordt bekend wie de winnaars zijn. Prinses Laurentien reikt dan de prijzen uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie