Afbeelding
Wim Brouwers

Koninklijke onderscheiding voor Gert van Burken

6 oktober 2022 om 20:00 Mensen

ELST Burgemeester Hans van der Pas heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Gert van Burken. Dit gebeurde bij MFG Het Bestegoed in Elst waar de burgemeester een ledenvergadering onderbrak en Van Burken afscheid nam van volleybalvereniging Musketiers Elst. 

De 67-jarige Van Burken is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was sinds 2001 vrijwilliger bij de volleybalvereniging en was betrokken bij veel activiteiten. Vaak had hij een trekkende rol bij het organiseren van activiteiten, ook buiten de vereniging. Vanaf 2006 was hij voorzitter van de Musketiers. Als voorzitter behartigde hij de belangen van de jeugdteams, de recreatieve dames- en herenteams en de Nevobo-spelers. Met veel succes heeft hij verschillende takken van de vereniging opgezet of helpen opzetten. Hij was de stuwende kracht om de volleybalvereniging uit te bouwen tot een soort van omnivereniging.

De laatste twee jaar was Van Burken ook druk bezig als belangenbehartiger van de gebruikers van het multifunctionele gebouw (MFG Elst), waar meerdere verenigingen mee gebaat zijn. En gedurende meer dan 30 jaar maakt Van Burken zich verdienstelijk voor de tweejaarlijkse Snuffelmarkt van de PKN-gemeente in Amerongen. Hij is mede-coördinator van deze markt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie