Thierry Haasbroek ontvangt zijn onderscheiding en een bos bloemen.
Thierry Haasbroek ontvangt zijn onderscheiding en een bos bloemen. RKenning Feest

Vrijwilliger van Rode Kruis Veenendaal ontvangt de Bronzen Medaille van Verdienste

17 mei 2022 om 12:00 Mensen

VEENENDAAL Vrijwilliger en locatiecoördinator Thierry Haasbroek van het Rode Kruis uit Veenendaal ontving op zaterdag 7 mei in Driebergen-Rijsenburg tijdens een feestelijke uitreiking de speciale Medaille van Verdienste in Brons. Deze medaille is voor vrijwilligers die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Thierry Haasbroek kreeg deze medaille onder andere omdat hij ,,de locatie Rode Kruis Veenendaal heeft gevormd tot wat deze nu is, een goed lopende vereniging die de EHBO-opleidingen en hulpverlening op tal van evenementen verzorgt en de handen uit de mouwen steekt waar hulp nodig is.” 

Thierry voelt zich vereerd dat hij is voorgedragen voor de erkenning, maar hij ziet de Verdienste in Brons echt als een beloning aan het gehele team. ,,Iedereen staat altijd klaar. Sommigen al meer dan twintig jaar. Met elkaar werken we hard voor het Rode Kruis. Deze erkenning is voor iets echt bijzonders en ik weet dat mijn vrijwilligers dat erg waarderen. Ik voel me gevleid dat ik ben voorgedragen. Maar ik ben vooral supertrots op mijn vrijwilligers. We zijn echt een team”, vertelt hij. 

Op de uitreiking kon niet iedereen aanwezig zijn. Daarom was woensdagavond 11 mei om 20.00 uur een klein feestje op de Rode Kruis-locatie in Veenendaal in het bijzijn van zijn team vrijwilligers. Dit was voor Thierry Haasbroek een verrassing. 

Zo’n acht jaar geleden begon Thierry als penningmeester bij het Rode Kruis. Ondertussen is hij ook locatiecoördinator, activiteiten coördinator evenementenhulpverlening en heeft hij de coördinatie van de contactcirkel tijdelijk op zich genomen. Daarnaast staat hij veelvuldig zelf als hulpverlener op evenementen of gaat hij bij zijn vrijwilligers die hulpverlenen op evenementen langs om te kijken hoe hun inzet gaat. Verder beheert hij het gebouw in Veenendaal en maakt hij de lokale nieuwsbrief. 

Haasbroek doet ook het nodige voor en in samenwerking met het Gelderse buurdistrict. Na het plotseling overlijden van de voorzitter, hield Thierry de Veense locatie overeind. ,,We waren altijd vier handen op één buik met het regelen van zaken. Daarna was ik het enige bestuurslid nog.” Met zijn vrouw, Astrid Prins, zorgde Thierry onder andere dat het gebouw goed beheerd bleef, draaide hij mee met de collecte en hij regelde de opleidingen van de vrijwilligers. Astrid is ook vrijwilliger bij het Rode Kruis. Zij werkt als collectecoördinator en coördinator voor de opleidingen.

De vrijwilliger is voornamelijk erg trots op en blij met zijn vrijwilligers. ,,In Veenendaal staan we voor elkaar klaar”, aldus Thierry. Zo vertelt hij dat op het laatste moment nog aanvragen binnenkwamen voor evenementen na Koningsdag en op 4 en 5 mei. Hij wilde zijn vrijwilligers eigenlijk wat rust gunnen, maar iedereen stond toch meteen weer klaar om alsnog de benodigde EHBO-hulpverlening te regelenDie houding en tomeloze inzet van zijn vrijwilligers maakt hem trots.


Onderscheidingen - Foto: RKenning Feest

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie