Afbeelding
Kunstplatform Veenendaal

Biek van Galen, Miriam Drost en Martijn Versteeg maken kans op Cultuurprijs

18 mei 2022 om 07:30 Mensen

VEENENDAAL De toekenning van de Cultuurprijs Veenendaal is straks een van de hoogtepunten van het komende Cultuurfeest in Theater Lampegiet. Kandidaten voor de onderscheiding zijn deze ronde zangpedagoge Miriam Drost, beeldhouwer Biek van Galen en tekenaar/schilder Martijn Versteeg. Het tweejaarlijkse Cultuurfeest wordt georganiseerd door Kunstplatform Veenendaal. 

Het Cultuurfeest heeft in de loop van de jaren een reputatie weten op te bouwen. De bonte schakeringen van in ‘t Veen beoefende kunst en cultuur wordt hier gevierd. Het festijn speelt zich vooral af op het grote podium van de Lampegiet, de vloer waar theatraal Veenendaal zich in al haar kleurrijke verscheidenheid wil laten zien. Inmiddels niet meer weg te denken uit het evenement is het programma waarmee samensteller en producent Marthie Overeem de ruimte geeft aan cultuurbeoefenaars van alle leeftijden om zich te laten zien en te laten horen. De medewerkers van de avondvullende manifestatie hebben zich de afgelopen twee jaar noodgedwongen moeten inhouden. Dat er straks op woensdagavond 1 juni ruim baan wordt gegeven aan het Cultuurfeest 2021-2022, wekt voor bezoekers en deelnemers nu al hoge verwachtingen.

CULTUURVRIJWILLIGER Het feestprogramma kent behalve een wervelende show ook de toekenning van de titel Cultuurvrijwilliger van het Jaar. Kandidaten voor die onderscheiding zijn, zoals eerder al in De Rijnpost gemeld, Monica Brouwer (voor haar inzet voor het Kunstfestival), Berna Hazeleger (grote kracht achter de G-Band) en Diane van Galen (initiatiefnemer Theater bij de Buren). 

CULTUURPRIJS Ook een hoogtepunt op het komende Cultuurfeest wordt de uitreiking van de Cultuurprijs. De prijs wordt toegekend aan die persoon die in zijn of haar werk originaliteit en een eigen signatuur laat zien, op lokaal, nationaal of zelfs internationaal niveau aan de weg timmert en met zijn of haar werk een bron van inspiratie is voor de samenleving. Volgens de jury komen daarmee drie kandidaten voor de prijs in aanmerking.

Martijn Versteeg heeft een geheel eigen manier ontwikkeld van realistisch tekenen en schilderen. Hij draagt zijn discipline uit met exposities van zijn werk, met lessen en workshops en met zijn deelname aan de Kunstroute.

Biek van Galen maakte aanvankelijk figuratief werk en concentreert zich nu meer en meer op het materiaal waarmee hij zijn beelden maakt. Hij werkte eerder met ijzer en hout en richt zich nu vooral op steen.

Zangpedagoge Miriam Drost heeft met haar werk honderden enthousiast gemaakt voor de zangkunst. Ze geeft les via haar zangopleidingen. Miriam treedt op als soliste met diverse koren en oratoriumverenigingen. Ze werkt bovendien samen met verschillende Veenendaalse koren en met MAAK Veenendaal.

Huishoudelijke mededelingen: gratis kaarten voor het Cultuurfeest zijn te bestellen via www.lampegiet.nl. Het feest is op woensdagavond 1 juni vanaf 20.00 uur. In de aanloop speelt de Veenendaalse band De Schaduws. Tijdens de nazit treedt The Ridge op, ook een Veenendaalse band.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie