Afbeelding
Sander van Opstal

Eerste boom Voedselbos Rhenen geplaatst door kinderburgemeester

24 maart 2023 om 21:00 Maatschappelijk

VEENENDAAL Terwijl de regenbuien over Elst heen schoven, was er afgelopen woensdag een feestelijke bijeenkomst in Elst, op een voormalige akker van Prattenburg waar een voedselbos aangelegd werd.

De eerste bomen voor het Voedselbos werden op feestelijke wijze aangeplant. Er was een schoolklas kinderen die meehielpen de boompjes te planten. Immers dit is iets wat de Stichting Voedselbos Rhenen voor de toekomst doet. Maar de organisatoren verwachten over drie tot vijf jaar al de eerste producten te kunnen oogsten. 

PLANTEN

De eerste boompjes werden geplant door de kinderburgemeester van Rhenen, Nora Jo-Anne van Kooten, bijgestaan door Gert van Laar wethouder van Rhenen, en door de familie Van Asch van Wijck, de eigenaren en beheerders van het familie landgoed Prattenburg, die de grond ter beschikking stelt. Vervolgens gingen alle kinderen en vrijwilligers aan de slag en werden er vele boompjes aangeplant. Na afloop was er koek en zopie, en daar was men ook wel aan toe. 

TOEKOMST

Er waren veel belangstellenden aanwezig, niet alleen omwonenden uit Elst en Rhenen maar ook van verder weg. Bij het napraten bleek hoezeer de toekomst van de landbouw leeft. Henric van Asch van Wijck vertelde over zijn plannen met de agrarische gronden van het landgoed: ,,Het is onze bedoeling om de landbouwgronden van Prattenburg anders in te gaan zetten: niet meer voor de productie van ruwvoer voor de vleesproductie, maar voor de productie van producten voor menselijke consumptie.” 

Wethouder Gert van Laar zei dat dit voedselbos een waardevolle en inspirerende bijdrage is aan de transitie van de landbouw. Voor buren en omwonenden uit Elst is er een attractiepunt in hun wandelingen bijgekomen. De nog maar net bestaande Stichting Voedselbos heeft al vele vrijwilligers weten aan te trekken. De verwachting is dat dit voedselbos een levendig en leerzaam excursiepunt in Rhenen gaat worden.

Afbeelding
Sander van Opstal
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie