Afbeelding
Lantor Composites

Nieuwe cao in zicht: staking bij Lantor in Veenendaal per direct beëindigd

23 maart 2023 om 17:08 Maatschappelijk

VEENENDAAL De medewerkers van Lantor die dagenlang hun werk neerlegden voor een betere cao, zijn daar eindelijk voor beloond. Dat melden vakbonden CNV en FNV. ,,Aan het begin van de dag kwam de werkgever met een verbetering van zijn eindbod en deze middag stemden de vakbondsleden ermee in.” Daarmee komt per direct een einde aan de staking bij het Veenendaalse bedrijf dat onder meer halffabricaten voor composietbouw maakt.

Volgens vakbonden CNV en FNV is het aan het doorzettingsvermogen van hun leden te danken dat er nu een verbetering ligt. ,,Dankzij hun lange adem, moest de werkgever wel over de brug komen”, zegt Kitty Huntjens van CNV Vakmensen. ,,Het verbeterde eindbod is nog steeds geen goud, maar wel veel beter te verteren dan wat er tot nu toe lag.”

GROOTSTE PROBLEEM AFGEWEND

In het nieuwe eindbod is een loonsverhoging opgenomen van 8 procent. ,,Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 6 procent die er tot nu toe lag. Het grootste probleem dat dreigde, namelijk dat de mensen hun boodschappen nier meer konden betalen, is daarmee grotendeels ondervangen”, zegt Agostino Di Giacomo Russo van FNV Procesindustrie. ,,Ook zijn we blij dat Lantor de mogelijkheid om thuis te werken wat heeft verruimd. Bovendien hebben we met de werkgever afgesproken komende periode te gaan praten over extra mogelijkheden waarmee medewerkers op een gezonde manier hun pensioenleeftijd kunnen halen.”

VERTROUWEN TERUGWINNEN

Een ander probleem neemt het verbeterde eindbod echter nog niet weg; namelijk het gebrek aan vertrouwen van de werknemers richting hun directie. ,,Dat gevoel sluimert al sinds de overname door aandeelhouders vijf jaar geleden en werd nog eens keihard bevestigd door de opstelling van Lantor de afgelopen weken”, zegt Kitty Huntjens van CNV Vakmensen. ,,Mensen voelden zich onder druk en voor het blok gezet en vonden dat hun werkgever ze probeerde uit te roken. Dat vertrouwen is niet zomaar terug. De directie zal er hard aan moeten werken om dat voor elkaar te krijgen.”

LEF BELOOND

Nu de vakbonden formeel hebben ingestemd met het verbeterde eindbod en ook de leden hebben aangegeven ermee te kunnen leven, komt er een einde aan een lange staking. Die groeide eind vorige maand uit van een prikactie van twee uur, naar een werkonderbreking van 24 uur tot aan een staking van drie keer vier dagen. ,,Het is nooit ons doel om een staking te organiseren”, zegt Huntjens van CNV. ,,Maar soms moeten medewerkers zich echt even laten gelden om er zelf niet aan onderdoor te gaan. Dat is precies wat de mensen van Lantor gedaan hebben.”

,,Wat zij hebben gedaan getuigt van veel lef”, vult FNV’er Di Giacomo Russo aan. ,,Daarvoor zijn ze beloond. Nu is het zaak de verhoudingen weer te normaliseren. Uiteraard heeft Lantor daar de grootste taak in te vervullen, maar de medewerkers moeten hun werkgever daar nu ook de kans toe geven.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie