Afbeelding
Alies Katerberg

Veenendaal heeft zijn eigen regenboogzebrapad

30 juni 2022 om 08:06 Maatschappelijk

VEENENDAAL Wethouder Dylan Lochtenberg onthult woensdag 6 juli samen met initiatiefnemers Tijs van der Weele, Hans van de Braak en Jesper Diepeveen het regenboogzebrapad van Veenendaal. De Jongerenraad pleitte in haar advies ‘LHBTI+ acceptatie in Veenendaal’ voor het plaatsen van dit regenboogzebrapad. Nu is het pad er, bij de oversteek van winkelcentrum Corridor over de Tuinstraat.

,,Veenendaal laat met het regenboogzebrapad zien dat zij de diversiteit van mensen omarmt”, aldus de gemeente Veenendaal. ,,Want in Veenendaal behandelen we iedereen gelijk, accepteren we iedereen en ben je welkom. Met het zebrapad maakt de gemeente een permanent statement voor LHBTI+-acceptatie in Veenendaal en bevorderen we de zichtbaarheid van de LHBTI+-gemeenschap.”

De regenboogvlag waarop het zebrapad is gebaseerd, is in 1978 ontworpen en brengt aandacht voor diversiteit en acceptatie van alle geaardheden. Sinds 2012 worden er overal ter wereld regenboog-zebrapaden aangelegd, waarvan het eerste Nederlandse pad in 2013 in Utrecht. 

Het Veenendaalse regenboogzebrapad is een gewoon zebrapad met daaromheen gekleurde strepen. Hiermee ontstaat er een regenboogzebrapad waarbij de normale verkeersregels gelden. De witte markering van het zebrapad en het verkeersbord L2 (voetgangersoversteekplaats) zijn conform de wettelijke eisen. Daarmee is het zebrapad wettelijk een zebrapad waar voetgangers die willen oversteken, voorrang moeten krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie