Afbeelding
Pixabay

Vast Advies- en Meldpunt Verward Gedrag

16 mei 2022 om 20:11 Maatschappelijk

VEENENDAAL Het Advies- en Meldpunt Verward Gedrag regio Foodvalley Utrecht krijgt een vaste plek in de hulpvoorziening. Veenendaal, Rhenen en Renswoude werkten samen in een pilot, waarbij lokaal werkende professionals ondersteuning kunnen krijgen; van politie tot woningcorporaties.

Peter Kuijpers

,,We hebben besloten hier nu een structurele activiteit van te maken. Daarvoor sluiten we met de andere twee gemeenten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Voor het formaliseren van de organisatie en de financiën’’, aldus wethouder Marco Verloop. De drie gemeenten willen hiermee een vaste plek geven aan een sluitende aanpak voor hulp bij mensen die wel verward gedrag vertonen en hulp nodig hebben. Maar waarbij er geen sprake is van levensbedreigende crisissituaties.

AANVULLENDE HULP De medewerkers van het Advies- en Meldpunt kunnen daarbij tevens advies geven aan de lokaal werkende professionals. Deze specialisten kunnen tevens de eerste gesprekken voeren met cliënten en indien nodig gecoördineerd aanvullende hulp inzetten. Ook inwoners kunnen via een website vragen gaan stellen. Het Meldpunt kan advies geven over de situatie en de beste aanpak. Daarnaast kan zij meekijken of een casus kort overnemen om een inwoner met Verward Gedrag naar de juiste zorg te begeleiden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie