Afbeelding
Pixabay

Ruim 100 fietsen weggehaald met opruimactie

20 januari 2022 om 13:18 Maatschappelijk

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal heeft ruim 100 fietswrakken en weesfietsen verwijderd bij de stations en in het centrum. Dit draagt bij aan een opgeruimd en leefbaar Veenendaal.

Fietswrakken en weesfietsen (een fiets die in de openbare ruimte staat en al langere tijd niet meer is gebruikt) houden een plek bezet en maken de omgeving rommelig. Omdat de gemeente haar stations en centrum graag toegankelijk en netjes houdt, haalt zij deze fietsen eens in de zoveel tijd weg.

Half december plakten de boa’s stickers op fietsen die worden verwijderd. Zo heeft de eigenaar genoeg tijd de fiets weg te halen. In januari verwijderden de boa’s bij station Veenendaal-centrum 79 fietsen. Uit de Tuinstraat, Hoofdstraat, Zandstraat en Hoogstraat haalden  zij twintig fietsen weg. De weesfietsen zijn naar de gemeentewerf gebracht. De fietswrakken worden vernietigd.

Bij station Veenendaal-west haalden de boa’s vorige week negen fietswrakken weg. Twintig fietsen zijn voorzien van een sticker dat de fiets binnenkort wordt weggehaald. Als de fietsen er over veertien dagen nog staan, worden ze verwijderd. Ook in de wijken en rondom flats zullen de boa’s de aankomende tijd fietsen voorzien van stickers en ze hierna ophalen. 

FIETS KWIJT Weesfietsen worden dertien weken bewaard bij de gemeentewerf. Bent u uw fiets kwijt? Bel naar het Klantcontactcentrum (0318 538 538) of bezoek de gemeentewerf aan de Nijverheidslaan 2. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie