V'Allure zingt tijdens Kunstfestival 2023
V'Allure zingt tijdens Kunstfestival 2023 Arjenne Niessink

Vrouwenkoor V’Allure zingt met Popkoor uit Putten voor vluchtelingen in Veenendaal

8 juni 2023 om 16:28 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 30 juni geeft Vrouwenkoor V’Allure samen met Popkoor Stick Together uit Putten een concert in de Regenboog. Het belooft een vrolijk en swingend concert te worden, waar ieder die maar wil komen luisteren van harte welkom is. Een speciaal welkom is er echter voor de vluchtelingen die in Veenendaal verblijven. Zij krijgen vrijkaarten voor dit concert.

Tiny Bouw, voorzitter van V’Allure: “In ons koor ervaren we hoe belangrijk het is elkaar bij te staan in moeilijke tijden. Als één van de leden iets meemaakt, wordt zij opgevangen door de anderen. Niet alleen op de kooravonden, maar ook daarbuiten. Je krijgt echt een band met elkaar en maakt deel uit van een groter geheel. We hebben van veel koorleden gehoord hoe fijn ze dat vinden. “Het koor voelt als een warm bad,” zeggen ze vaak. De vluchtelingen die in onze stad verblijven hebben onder nare omstandigheden huis en haard moeten verlaten. Wij kunnen ons niet voorstellen hoe dat is. Wij kunnen hen wél laten genieten van mooie muziek tijdens een avondje uit. Even een ‘muzikaal warm bad’ in moeilijke tijden.”

Het concert wordt gegeven in samenwerking met Popkoor Stick Together uit Putten. Beide koren staan onder leiding van dirigente Miriam Drost. Het Puttense popkoor bestaat nog maar krap 2 jaar en ook daar zingen alleen vrouwen. Drost: “Toen ik twee jaar geleden dirigent werd bij Stick Together, leek het me meteen geweldig om met de twee koren een concert te geven. Nu is het zover en ik verheug me er enorm op! Een deel van het repertoire zullen de koren samen zingen. En natuurlijk hebben ze ook allebei hun eigen programma. Stick Together zingt vooral Popsongs van na 2000 en V’Allure brengt licht klassiek, pop en wereldmuziek op de planken. Met elkaar zetten de koren een mooi en gevarieerd programma neer. En ik vind het ontzettend leuk dat V’Allure (net als Stick Together) bij de popnummers begeleid zal worden door een echte band. De overige nummers worden begeleid door onze vaste pianiste Angela van Dis.”

Een andere bijkomstigheid van de samenwerking tussen de twee koren is, dat het concert ook uitgevoerd wordt in Putten, twee weken eerder dan in Veenendaal. Ook daar worden de vluchtelingen die in Putten verblijven uitgenodigd.

Het concert wordt gehouden op vrijdag 30 juni in De Regenboog, Grote Pekken 11 in Veenendaal. Aanvang 20.00 uur. Toegang €7,50. Kaarten verkrijgbaar via www.rezonanz.nl/concertkaarten-veenendaal

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie