Het apparaatje telt automatisch de verkeersstromen in de straat.
Het apparaatje telt automatisch de verkeersstromen in de straat. Foto: telraam.net

Tel mee met Telraam: verkeersdrukte in beeld

6 juni 2023 om 18:15 Lokaal Deel je nieuws

Hoe druk is het in de straat? Hoe hard wordt er gereden? Het is zelf vast te stellen met ‘Telraam’. Samen Meten Utrecht zoekt deze zomer 180 nieuwe burgerwetenschappers in de provincie die bijdragen aan meer inzicht in verkeersdrukte. De sensor telt automatisch verkeersstromen en is heel gemakkelijk te plaatsen. Direct aanmelden en/of meer informatie over voorwaarden: www.samenmetenutrecht.nl. Op 20 juni wordt een online informatiebijeenkomst gehouden. 

Meten is weten: met de vernieuwde sensor worden automatisch aantallen voetgangers,fietsers, auto’s en zwaarder verkeer geteld. Van het autoverkeer wordt ook de snelheid gemeten. Het apparaatje wordt geplaatst aan de binnenzijde van een raam op de eerste of tweede verdieping met vrij uitzicht op de straat.

Inmiddels doen ruim 120 enthousiaste deelnemers mee aan dit bijzondere onderzoeksproject. Als deelnemer krijg je inzicht in de verkeersveiligheid van jouw straat en draag je ook bij aan een fijnmazig telnetwerk tot in de wijken van de provincie. Alle gegevens zijn openbaar en terug te vinden op de kaart van www.telraam.net. Nieuwe deelnemers uit gebieden waar nog weinig wordt gemeten, zijn vooral erg welkom.

Samen Meten Utrecht bestaat uit bewonersgroepen die leefbaarheid en gezondheid in de eigen omgeving meten en bestuderen. Er worden informatieve bijeenkomsten georganiseerd en regelmatig starten nieuwe onderzoeksprojecten op. Op de hoogte blijven kan via de nieuwsbrief. Meer informatie op www.samenmetenutrecht.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie