Nieuwe educatietuin IVN Groenhof
Nieuwe educatietuin IVN Groenhof Piet Knopperts

Win € 250,- om je tuin natuurvriendelijk te maken!

15 mei 2023 om 10:59 Lokaal Deel je nieuws

Wil je in het hele groeiseizoen bloeiende planten in je tuin? Die ook nog goed zijn voor de dieren en insecten van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Kom dan op 3 juni langs bij IVN Veenendaal-Rhenen en krijg advies van tuinontwerper Frederike van der Kooij. Tijdens een workshop ga je samen met haar aan de slag met jouw tuin en wensen. Je maakt een plan om jouw eigen tuin om te toveren tot een Heuvelrugtuin en daarmee bij te dragen aan de natuur van het Nationaal Park. Onder de deelnemers wordt € 250,- uitvoeringsbudget verloot, zodat je meteen aan de slag kunt. De workshop kost niets, maar het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Aanmelden kan via www.jouwheuvelrugtuin.nl.

Daarnaast hebben de IVN-ers hard gewerkt aan een nieuwe educatietuin die om 10.00 uur wordt geopend. Dit is niet zomaar een tuin, maar een heuse Heuvelrugtuin, met inheemse planten, een vijver en meerdere regentonnen. Zo draagt de tuin bij aan biodiversiteit en een gezonde waterhuishouding op de Utrechtse Heuvelrug. Marco Verloop, wethouder van Veenendaal, komt de tuin officieel huldigen als Heuvelrugvoorbeeldtuin.

Het hele programma duurt van 10.00 – 14.00 uur, voor de workshop ben je welkom van 11.00 – 12.30 uur. Tijdens de workshop is er ook een leuke kinderactiviteit, zodat ouders ongestoord mee kunnen doen. Daarnaast geven IVN-vrijwilligers rondleidingen door de gloednieuwe voorbeeldtuin. Ga voor meer informatie over de opening of Heuvelrugtuinen naar jouwheuvelrugtuin.nl. Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen, er wordt gifvrij getuinierd, het biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Het project Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie