Samenwerking van Linda Groenen (links) en Wieke van Veldhuizen (rechts)
Samenwerking van Linda Groenen (links) en Wieke van Veldhuizen (rechts) Rhenam Wonen

Rhenam Wonen verduurzaamt woningen en start met Spaarpomp-pilot

30 maart 2023 om 11:05 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen dinsdag 28 maart was een belangrijk moment voor woningcorporatie Rhenam Wonen. Wieke van Veldhuizen (directeur-bestuurder Rhenam Wonen) en Linda Groenen (directeur Atriensis innovatie) ondertekenden de raamovereenkomst voor de toepassing van hybride warmtepompen. Rhenam Wonen verduurzaamt in hoog tempo en zet met deze ondertekening een extra stap in het verminderen van het gasverbruik en de CO2-uitstoot.

Energiezuinige warmtepomp

Rhenam Wonen werkt samen met Bespaarpompplus (dochteronderneming van Atriensis innovatie) voor het toepassen van de Spaarpomp. De Spaarpomp is een hybride warmtepomp waarbij een ventilatiesysteem met de cv-ketel samenwerkt en warmte uit de binnenlucht gebruikt om het huis mee te verwarmen. Dit energiezuinige systeem zorgt voor een lager gasverbruik. 

Van start met de pilot  

Vanaf 2026 is het verplicht om hybride warmtepompen te plaatsen bij het vervangen van de ketel. Rhenam Wonen gaat hier nu al mee van start. Nu de raamovereenkomst ondertekend is, kan de woningcorporatie aan de slag met de uitrol. De planning is dat de systemen dit jaar in twee complexen worden geïnstalleerd. Rhenam Wonen begint met een pilot en onderzoekt kansen voor verduurzamingsplannen voor de komende jaren.

Duurzaam huren 

Rhenam Wonen streeft naar een duurzame, CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Daarbij focust de sociale verhuurder zich op het verlagen van de woonlasten voor de huurders en het snel terugdringen van het aardgasverbruik. De overstap naar hybride warmtepompen – waar de Spaarpomp er één van is – past bij deze ambities. Uiteindelijk wil de woningcorporatie op grote schaal hybride warmtepompen toepassen, om de CO2-uitstoot te reduceren en een lagere energierekening en een gezond binnenklimaat te creëren voor huurders.

Wieke van Veldhuizen (directeur-bestuurder Rhenam Wonen) plaatst handtekening onder de Bespaarpompplus-overeenkomst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie