Fien Cornelissen en Marit van Rabenswaaij
Fien Cornelissen en Marit van Rabenswaaij Manja Moraal

Turnclub P.i.T presteert op eredivisie niveau!

20 februari 2023 om 12:27 Lokaal Deel je nieuws

Zoetermeer - Op zondag 19 februari turnden maar liefst zeven turnsters van P.i.T mee aan het eredivisie Craft turntoernooi in Zoetermeer. Vijf turnsters in de jeugd categorie, één Junior en één Senior. De jeugd en junior turnsters turnen normaal op een ander niveau mee, maar zijn ingeschreven voor dit toernooi om ervaring op te doen. Uiteindelijk namen de turnsters zelfs vier medailles huiswaarts! 

In de eerste wedstrijd mochten Jaelynn Pieters, Kaylanne van Beek, Kaily Meerwijk, Lynn Hopman en Lieke Tollenaar aanvangen. De eredivisie heeft een hele andere wedstrijdopzet dus dat was even wennen, maar dit deden ze knap. Ook de eisen zijn anders dus de oefeningen werden wat aangepast en er werden voor het eerst nieuwe elementen laten zien.

Kaylanne en Jaelynn zijn zelfs officieel nog te jong om mee te mogen doen in deze categorie, maar werden knap 9e en 11e van de 27 turnsters. Kaylanne turnde zich op brug zelfs al naar een zesde plaats! 

Ook Lynn turnde een prima meerkamp en werd 10e. Lieke was nog herstellende van een pittige griep, maar turnde redelijk naar kunnen. Sprong sloegen we nog even over waardoor een hoge meerkamp plaatsing niet haalbaar was. 

Kaily turnt al knappe elementen, zelfs in dit veld en turnde zichzelf op balk naar het zilver! Op sprong voerde zij de moeilijkste sprong (yurchenko schroef) met succes uit en ook op vloer turnt ze al een knap programma met een dubbel salto. Uiteindelijk werd Kaily 15e door wat missers op brug. 

Fien Cornelissen deed mee in de Junior categorie. Zij had wel wat moeite met schakelen naar deze andere wedstrijdopzet. De piek van een mooie oefening lag steeds bij het inturnen in plaats van bij de wedstrijdoefening. Ze herpakte zich echter heel knap door een prachtige vloeroefening neer te zetten waar ze zelfs brons voor verdiende! 

Tussen het geweld van de senioren stond ook Marit van Rabenswaaij haar ‘mannetje’ na een langdurige voetblessure. Op sprong turnde ze zich naar het zilver met een huizenhoge yurchenko schroef en een tsukahara gestrekt. Ook op de andere toestellen turnt Marit inmiddels een pittig programma. Op brug pakte dit deze keer iets minder uit, maar balk en vloer gingen naar behoren! Een ontzettende verrassing was het toen Marit brons mocht ophalen voor haar meerkamp. 

Al met al een prachtige nieuwe ervaring voor de turnsters en de club.

Kaily Meerwijk, Kaylanne van Beek, Jaelynn Pieters,  Lynn Hopman  en Lieke Tollenaar
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie