Beiaardier Cuneratoren herdenkt Russische inval in Oekraïne

3 februari 2023 om 14:40 Lokaal Deel je nieuws

RHENEN - Vrijdagavond 24 februari is in het centrum van Rhenen een herdenkingsconcert te horen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Beiaardier Klaas de Haan speelt tussen 19.00 en 20.00 uur Oekraïense muziek op het carillon van de Cuneratoren.

De Haan schaart zich zo achter een landelijk initiatief van stadsbeiaardier Gerda Peters in Voorburg. De laatste vrijdag van de februari is het een jaar geleden dat Russische militairen hun buurland binnenvielen. Een moment om stil te staan bij de slachtoffers van deze oorlog, bedacht Gerda Peters. Met kerkklokken kun je op gepaste wijze, maar met luide stem aandacht vragen.

De Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Spel Vereniging omarmde haar idee. Met als gevolg dat die avond op meer plaatsen in ons land kerktorens zijn verlicht in geel en blauw. De carillons spelen een uur lang Oekraïense muziek, die gevoelens oproept van solidariteit, compassie, vrede en liefde.
Om 20.00 uur sluiten de zware kerkklokken het concert af en luiden zoals op 4 mei tijdens de dodenherdenking. Cuneragilde.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie