Muziekdocent Tineke van Dijk met haar leidinggevende Kees Bok
Muziekdocent Tineke van Dijk met haar leidinggevende Kees Bok Ichthus College

Toppers op het Ichthus College

30 juni 2022 om 16:20 Lokaal Deel je nieuws

De landelijke vereniging voor muziekdocenten, de VLS organiseert elk jaar de verkiezing voor beste muziekdocent in Nederland. Er waren dit jaar ongeveer 800 kandidaten. Via een verkiezing zijn er uiteindelijk 8 kandidaten genomineerd en deze 8 kandidaten zijn beoordeeld door een vakkundige jury.

De jury heeft een rapport geschreven over de winnaar en in dat rapport staat het volgende:

-          Deze persoon krijgt indrukwekkende dingen voor elkaar met de leerlingen en is in staat om de brede inhoud van het vak met plezier over te brengen op de leerlingen. Deze muziekdocent schakelt moeiteloos tussen verschillende genres en is in staat goed muziekonderwijs en leuk muziekonderwijs helemaal samen te laten komen.

-          Deze persoon heeft bovendien een positieve houding: niet denkend in belemmeringen, maar juist in mogelijkheden: met creativiteit en ambitie weet deze muziekdocent overal iets van te maken.

-          Daarnaast heeft deze persoon een flinke dosis humor, is enthousiast en bevlogen. Het lukt om op een eigentijdse manier leerlingen te bereiken, te enthousiasmeren, naar een hoger level te brengen en de passie en liefde voor het vak op hen over te brengen. Hij of zij is er echt voor de leerlingen.

-          De muziekdocent van het jaar 2022 verbindt door de universele taal van muziekonderwijs vloeiend te spreken.

Tineke is ongelofelijk enthousiast en gedreven en dat draagt ze over op de leerlingen. En niet alleen op de leerlingen, maar vorige week dinsdag kreeg ze zelfs zo ongeveer 180 collega’s aan het zingen tijdens het personeelsuitje!

We zijn blij met haar en ook trots dat niet alleen de beste natuurkundedocent, maar nu ook de beste muziekdocent van Nederland op het Ichthus werkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie