Impressie van het nieuwe appartementengebouw
Impressie van het nieuwe appartementengebouw Trebbe/Veenvesters

Bouw 32 sociale huurappartementen Veenendaal-Oost van start

Lokaal Deel je nieuws

De eerste palen voor het nieuwe appartementencomplex op Eiland K in Veenderij, Veenendaal-Oost zitten in de grond. Woningstichting Veenvesters (fusie van Patrimonium en VWS) en ontwikkelende bouwer Trebbe vierden afgelopen maandag officieel de start van deze bijzondere ontwikkeling. Het nieuwe appartementencomplex biedt straks plaats aan 32 duurzame en betaalbare sociale huurappartementen.

De appartementen komen in een prachtige, groene en waterrijke wijk met een ‘landelijk’ dorps karakter. Met drie kamers en een gemiddeld vloeroppervlak van 70 m² worden ze geschikt voor een brede doelgroep. De bouw is gestart en rond de zomer van 2023 wordt de oplevering verwacht.

Lagere woonlasten dankzij zonne-energie
“Veenvesters kiest nadrukkelijk voor duurzame nieuwbouw”, zegt directeur-bestuurder Trees van Haarst. “Dat is goed voor het milieu én voor onze huurders. Op het nieuwe gebouw komen meer zonnepanelen dan we wettelijk verplicht zijn te plaatsen. Door nog meer energie zelf op te wekken, dragen we bij aan lagere woonlasten voor onze huurders.” Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “Het is geweldig dat we opnieuw aan de slag mogen voor Veenvesters. Hier bouwen we aan heel fijne, betaalbare huisvesting. Het bijzondere ontwerp laat zien dat betaalbaar bouwen zeker niet saai hoeft te zijn. Ik kijk uit naar een voorspoedige bouwtijd.”

Duurzaam en onderhoudsarm
De woningen voldoen aan BENG en TOjuli. Dat betekent dat ze bijna energieneutraal zijn (BENG), onder meer door uitmuntende isolatie en pv-panelen en bovendien zijn beschermd tegen oververhitting in de warmste zomermaand (TOjuli). Voor koeling en verwarming is het gebouw aangesloten op de stadsverwarming en -koeling van DEVO. En voor gezonde binnenlucht in alle appartementen wordt gezorgd met CO2-gestuurde ventilatie. Dankzij onder meer kunststof gevelkozijnen, keramische gevelbekleding en aluminium muurafdekkers is het gebouw bovendien onderhoudsarm.

Architectuur verwijst naar verleden
Het complex bestaat uit twee grote pakhuisachtige delen in vier lagen en daarnaast vleugels in drie lagen. De appartementen op de koppen van het gebouw kijken uit op de zijstraten, waardoor het complex een ‘alzijdige’ uitstraling heeft. Dit versterkt het gevoel van veiligheid. Die veiligheid wordt bovendien geborgd door het Politiekeurmerk Veilig Wonen waaraan het hele gebouw voldoet.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Franse culinaire historie in Filmhuis Veenendaal: Délicieux 9 uur geleden
Afbeelding
Keuring van dikbillen in Achterberg gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Voor eind van het jaar wordt lot kerk duidelijk 16 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours bij Rhenen op 11 aug, 15:28
Afbeelding
Bijzondere recordpoging: 700.000 dominostenen moeten gaan omvallen in Veense sporthal 11 aug, 10:32
Afbeelding
Classic Races op De Faktorij: ronkende motoren op Veens stratencircuit 11 aug, 07:30
Afbeelding
Rare rust Column 10 aug, 15:44