De film begint met een bruiloft
De film begint met een bruiloft 2021-FOCUS-FEATURES-LLC

Downton Abbey: A New Era in Filmhuis Veenendaal

28 mei 2022 om 19:31 Lokaal Deel je nieuws

In de zomermaanden draait Filmhuis Veenendaal in de weekenden meestal één film. Op zaterdagavond 4 juni is dat om 20.00 uur de Engelse film Downton Abbey: A New Era.

De film Downton Abbey: A New Era begint in 1928 als de familie Crawley en het personeel in Downton Abbey aanwezig zijn bij het huwelijk van Tom Branson (Allen Leech) en Lucy Smith (Tuppence Middleton). Dan kondigt de advocaat van de familie zich aan. Hij wil de hele familie in Downton spreken. Het gespreksonderwerp is een villa in Zuid-Frankrijk, een erfenis, in bezit van Violet Crawley (Maggie Smith). Violet wil de villa in haar testament opnemen. Dat voornemen geeft veel stof tot discussies.

Een tweede activiteit wordt aangekondigd. Filmregisseur Jack Barber (Hugh Dancy) wil zijn nieuwste film in Downton Abbey opnemen. Het nieuws over de filmproductie die naar Downton komt zorgt voor veel opwinding.

Terwijl de filmploeg en filmsterren zich voorbereiden om neer te strijken in Downton Abbey, maakt de familie plannen om aan de dreigende chaos te ontsnappen. Een deel van de familie zal gebruik maken van de uitnodiging om de villa in Zuid-Frankrijk te bezoeken. Ook in Frankrijk rijgen de intriges zich binnen de familie aaneen.

Ondertussen arriveren de hoofdrolspeelster en de filmploeg in Downton, wat veel opwinding veroorzaakt. Maar als de familie terugkomt in Downton zijn er financiële problemen bij de filmproductie. Een ingenieus idee kan de film misschien toch nog redden.

Downton Abbey: A New Era is de tweede film die aansluit bij de gelijknamige televisieserie. De films zijn geschreven door Julian Fellowes, die ook de tv-serie schreef. In de tweede film komt bijna de volledige cast uit de eerste film terug, met onder anderen  Maggie Smith en Hugh Bonneville. Maar er zijn ook nieuwe acteurs, zoals Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West.

Filmhuis Veenendaal vertoont de film in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Toegangsbewijzen zijn te koop bij de kassa en via de website www.filmhuisveenendaal.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie