Mijzelf met fiets
Mijzelf met fiets AJ Altena

fietsen voor medische hulp oekraïne

16 mei 2022 om 17:41 Lokaal Deel je nieuws

Op maandag 16 mei is de Lunterse  oud-Veenendaler Dolf Altena vertrokken voor maand lange sponsor fietstocht door Nederland en België. Dit wordt gedaan voor Mission Ihor Vitenko.
Deze tocht kan gesponsord worden via een 1 cent donatie per afgelegde kilometer maar elke donatie is welkom.
Ihor Vitenko is een wond specialist, tot aan de invasie in Oekraïne, verbonden aan het Jan Palfijn ziekenhuis in Gent België. Hij is aan het begin van de Russische invasie vertrokken naar Oekraïne om te helpen. Van hieruit is hij eigenlijk ook meteen begonnen met het opzetten van een netwerk voor het verkrijgen van vooral medische hulpgoederen, dit in samenwerking met in eerste instantie Erdegem in België en ondertussen een netwerk van organisaties en vrijwilligers uit meerder Europese landen en de USA zoals Child Help.
Ik volgde, zegt Dolf, als vele anderen vanaf het begin de oorlog. Natuurlijk heb ik in mijn leven dit vaker gezien en geef je steun waar je kan. Maar door gewerkt te hebben met Oekraïners in mijn tijd bij Hatchtech, kijk ik nu heel anders naar deze oorlog, je kent mensen die nu in een oorlogs nachtmerrie zijn beland en dan voel je je erg machteloos.
Nu had ik nooit meer gedaan dan een donatie overmaken of als vrijwilliger eens een dagje ergens helpen. 
Naast het helpen van de verschillende online hulpgroepen, vooral door informatie gericht te delen over meerdere groepen heen, ben ik ook Mission Ihor Vitenko tegengekomen en het werk wat ze verrichten maar ook de hulpvragen. Zeker in de eerste maanden was er een tekort aan alles en hierdoor is het denken begonnen hoe kunnen we, daarbij helpen. Zodoende, na vele ideeën, zijn we gekomen tot een sponsor fietstocht.
Met de fietstocht hopen we naast een mooi bedrag bij elkaar te krijgen ook aandacht voor Mission Ihor Vitenko te generen. Het mooie van de Mission is dat het een grote samenwerking is geworden tussen mensen, bedrijven overheden uit meerder landen, waarbij nu gericht medische hulp wordt afgeleverd aan ziekenhuizen, veldhospitalen en frontlijn hospikken.

Wilt u meer weten, sponsoren of doneren, ga dan naar:
www.fietsenoekrainemedicsupport.nl
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie