PvdA en GroenLinks bieden lampen aan
PvdA en GroenLinks bieden lampen aan Sjirk Visser

PvdA en GroenLinks bieden 454 led lampen aan bij voedselbank Veenendaal

14 februari 2022 om 11:58 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 11 februari hebben vertegenwoordigers van Groenlinks en PvdA 454 led lampen aangeboden bij de voedselbank in Veenendaal. Daarmee eindigt een inzamelingsactie die op 17 januari begon.

Het doel van de actie was, naast het helpen van mensen met een smalle beurs om energie te besparen, aandacht te vragen voor energiearmoede: Wie energie wil besparen moet dat wel kunnen betalen. PvdA en GroenLinks willen voorkomen dat de rekening voor de energietransitie komt te liggen bij de mensen die dat het slechts kunnen betalen.

Hans van de Braak, lijsttrekker van de PvdA Veenendaal, spreekt van een mooi gebaar: “Hiermee helpen we de gebruikers van de voedselbank, en vragen we meteen aandacht voor een onderbelicht probleem dat belangrijk wordt in de komende jaren” 

Sjirk Visser, initiatiefnemer en kandidaat-raadslid voor GroenLinks: ”De enorme respons heeft ons echt verrast. Ik wil mijn dank uitspreken naar iedereen die zich heeft ingezet voor deze actie en aan alle donateurs, waaronder Road2Re-use en de Veense vestigingen van de Karwei en de Praxis”  

De lampen zullen nu ter beschikking worden gesteld aan de gebruikers van de voedselbank, die daarmee op hun energierekening kunnen besparen.

Opbrengst was 454 lampen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie