Impressie woningen eiland K
Impressie woningen eiland K Patrimonium woonservice

Patrimonium bouwt 29 nieuwe eengezinswoningen in Veenendaal-Oost

26 januari 2022 om 10:02 Lokaal Deel je nieuws

Nog maar een maand geleden leverde Patrimonium 63 nieuwe sociale huurappartementen op in Veenendaal-Oost. En vorige week werden alweer nieuwe aannemingsovereenkomsten getekend. Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis gaat voor Patrimonium 29 eengezinswoningen bouwen in Oost: 5 op eiland H, 5, op eiland I en 19 op eiland K. Duurzaam, betaalbaar én razendsnel: de woningen worden nog dit jaar opgeleverd.

Die snelheid heeft alles te maken met de keuze voor de concepten ‘conceptueel bouwen’ en ‘gevelklaar’. Bij conceptueel bouwen wordt niet steeds een nieuw ontwerp gemaakt, maar biedt de bouwer een groot aantal verschillende concepten aan waaruit de afnemer — in dit geval de woningcorporatie — keuzes kan maken. Zo is er voor de afnemer steeds volop te kiezen en kan de bouwer veel efficiënter werken.

Minder CO2-uitstoot

Gevelklaar betekent dat de wanden in de fabriek worden gemaakt en kant-en-klaar aankomen op de bouw. Compleet met kozijnen en goed geïsoleerd. Dit zorgt voor een vlotte doorlooptijd en geen afhankelijkheid van weersomstandigheden. Ook belangrijk: minder transportbewegingen zorgen voor minder CO2-uitstoot. En nog een bijkomend voordeel, gezien het groeiende tekort aan vakmensen in de bouw: er is minder personeel op de bouwplaats nodig. Bovendien is volop variatie mogelijk, zodat Patrimonium, in overleg met de supervisor, kan zorgen voor een mooie architectonische kwaliteit.

Sneller en duurzamer

“Dit zijn heel interessante ontwikkelingen”, vindt Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Patrimonium. “Het zijn innovaties waarvan wij in Veenendaal voor het eerst gebruik maken. En als dat bevalt, biedt dat zeker perspectief voor de toekomst.” Martin Companje, directeur van Roosdom Tijhuis is blij met de kans om huurders van Patrimonium het woonconcept van zijn bedrijf in de praktijk te laten ervaren. “Ontwikkelen en bouwen kan zo veel sneller en duurzamer. En ondanks de standaardisatie is er veel ruimte voor variatie per project.”

Wanneer de woningen in de verhuur gaan, is nog niet bekend. Hou hiervoor www.patrimonium.nl, www.huiswaarts.nu en de Facebookpagina van Patrimonium in de gaten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie