In het sfeervol ingerichte Downtown worden de genodigden van het Leger des Heils verrast met een heerlijk take-away-3-gangen-diner
In het sfeervol ingerichte Downtown worden de genodigden van het Leger des Heils verrast met een heerlijk take-away-3-gangen-diner Lucien Schram

Jaarlijks Kerstdiner werd take-away!

20 december 2021 om 18:28 Lokaal Deel je nieuws

VEENENDAAL – Maandagmiddag 20 december vond het traditionele kerstdiner van het Leger des Heils plaats. In Downtown werden 75 mensen door Rotaryclub Veenendaal verwend met een 3-gangen diner. Helaas kon dit door de Corona-maatregelen niet ter plaatse genuttigd worden maar daarvoor werd een prachtig alternatief bedacht. 

“We hebben alle mensen een 3-gangen diner voor 2 personen meegegeven. Zo kon eenieder iemand thuis uitnodigen en samen toch een mooie Kerstmaaltijd beleven” aldus Isabelle Cox namens Rotaryclub Veenendaal. Een genodigde komt vrolijk met haar rollator bij Downtown naar binnen “Ik kijk er ieder jaar weer naar uit. Het is toch mooi dat we ook dit jaar op deze manier toch een beetje Kerst kunnen vieren. Je ziet bij het ophalen weer veel bekenden, van eerdere jaren, iedereen is vrolijk en de Kerstmuziek geeft het toch een gezellig sfeertje. De  lampjes in Downtown zien er ook weer mooi uit, toch bijzonder dat wij daar nog even van mogen genieten ondanks de lockdown, toch!?”

“Het is echt zo dankbaar om dit te mogen doen, sommigen gingen met de rollator of fiets vol met tassen met heerlijke lekkernijen en cadeaus de deur uit. Een enkeling vol verhalen en een gezellig praatje makend, de ander een beetje verlegen met gebogen hoofd… ik heb in ieder geval zeker het Kerstgevoel hier aan over gehouden,” aldus Judith één van de betrokken Rotarians. 

“Het is fijn om te merken dat dit deze terugkerende gebeurtenis echt een verschil mag maken voor een grote groep gasten.” aldus Majoor Teunis T. Scholtens van het Leger des Heils. “In deze donkere periode rondom de kerst kan de eenzaamheid mensen soms echt overvallen. Juist dan zijn gebeurtenissen, als het feestelijk diner van vandaag, al is het in een aangepaste vorm, een welkome afwisseling. Voor Het Leger is juist dat omzien naar elkaar in deze dagen erg belangrijk. We proberen dan ook zoveel mogelijk mensen uit te nodigen en ik hoop volgend jaar nog meer mensen te mogen begroeten. Die we dan hopelijk weer in het restaurant met elkaar een gezellige kerstmaaltijd mogen aanbieden.”  

De genodigden lopen onder Kerst-klanken weer naar buiten richting de sfeerverlichting op straat. Ze hebben de maaltijd en de goed gevulde “goodie-bag” mee met etenswaren met een kerst-tintje. Stralende gezichten verlaten het pand, onderweg naar hun huis waar ze met een gast kunnen genieten van al het lekkers dat ze mee kregen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie