op natuurontdektocht
op natuurontdektocht Rob van de Bor

Natuur(groot)ouders gevraagd IVN-cursus van start voor ouders van alle basisscholen in Scherpenzeel en Renswoude

28 oktober 2021 om 16:02 Lokaal Deel je nieuws

Vind je het leuk om samen met kinderen buiten op onderzoek te gaan en zelf ook te leren over de natuur? Schrijf je dan in voor de IVN-cursus Natuur(groot)ouders, die op 11 januari 2022 van start gaat in Scherpenzeel.

Om natuurouder te worden, hoef je geen enorme kennis van de natuur te hebben. Enthousiasme is het belangrijkste. In de Natuuroudercursus leer je meer inzicht te krijgen in de omgang met een groepje kinderen en hoe kinderen leren. Daarnaast doe je basiskennis van de natuur op.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op dinsdagmorgen. De start is op 11 januari 2022 In het praktijkdeel kijk je mee bij de buitenlessen die in Scherpenzeel of Renswoude worden gegeven aan schoolkinderen. De cursus is gratis. Op 23 november is er een vrijblijvende informatiebijeenkomst van 10.00 tot 11.30 uur in de Schaapskooi, Vlieterweg 146 in Scherpenzeel.

De cursus wordt georganiseerd binnen het programma van Luchtkasteel tot Dassenburcht, dat op initiatief van Landgoed Scherpenzeel en Landgoed Kasteel Renswoude in samenwerking met IVN is opgezet. Basisscholen in Scherpenzeel en Renswoude doen hier al jaren aan mee. Natuurouders begeleiden kinderen in het voor- en najaar bij buitenlessen in de eigen woonplaats. Zij zijn per seizoen 2 á 3 dagdelen beschikbaar. Nieuwe vrijwilligers zijn dringend nodig.

Aanmelden kan bij Ria van de Bor, tel 0318 573489, r.van.de.bor@ziggo.nl

in groepjes leren over natuur en geschiedenis
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie