Informatieavond
Informatieavond G. Govers

maak kennis met montessori kind centrum aan de basis

26 oktober 2021 om 14:56 Lokaal Deel je nieuws

Montessori Kind Centrum (MKC) Aan de Basis zet begin november de deuren open voor alle belangstellenden uit Veenendaal en in het bijzonder voor ouders met jonge kinderen. Tijdens een voorlichtingsavond en drie inloopochtenden laten directie, leerkrachten/leidsters en leerlingen zien waar de school voor staat: eigentijds en uitdagend onderwijs dat recht doet aan de individuele talentontwikkeling van kinderen.

MKC Aan de Basis biedt bijzonder onderwijs met eigen lesmethoden en –materialen, maar met dezelfde doelen en eindresultaten als alle andere scholen. Het onderwijs is erop gericht de mogelijkheden en kwaliteiten van het kind optimaal te ontwikkelen, met ruimte voor verschillen in niveau, tempo en begeleiding. Ook het ontwikkelen van zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en creativiteit nemen een belangrijke plek in.

Voorlichtingsavond

Tijdens de voorlichtingsavond, op woensdag 3 november a.s. kunnen ouders die voor de keuze van kinderopvang/peutergroep en een basisschool staan, op allerlei manieren kennismaken met MKC Aan de Basis. Zij kunnen de school bezichtigen, kennismaken met de leerkrachten/leidsters en krijgen bovendien veel informatie over het montessorionderwijs in het algemeen en MKC Aan de Basis in het bijzonder. De avond begint om 20.00 uur en is om 21.30 uur afgelopen.

Inloopochtenden

De inloopochtenden bieden de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de verschillende groepen van de kinderopvang en de school. De rondleiding wordt verzorgd door leerlingen. De inloopochtenden vinden plaats op 10, 17 en 24 november a.s. tussen 09.00 en 10.00 uur.


De onderzoekende school

Op MKC Aan de Basis staat onderzoekend leren centraal. Dit is een actieve vorm van leren die perfect aansluit bij de nieuwsgierigheid die kinderen van nature hebben. Het zet kinderen aan het denken en maakt ze ervan bewust dat ze via gericht onderzoek hun wereld kunnen vergroten. Op die manier onthouden ze dingen beter en ontdekken ze dat leren vooral heel leuk is om te doen!

Montessori Kind Centrum

MKC Aan de Basis biedt naast basisonderwijs ook kinder-/peuteropvang van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang vanaf 4 jaar. Zo ontstaat een doorgaande ontwikkelingslijn van 0 tot 12 jaar. En dat alles in één gebouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie