Afbeelding
Aart Aalbers

Kunstwerk in Veenendaalse fietstunnel Weverij in de maak

2 juni 2023 om 10:15 Kunst

VEENENDAAL De tunnel onder de Weverij krijgt momenteel een metamorfose. Kunstenaars van Straatkapers zijn de wanden aan het beschilderen met een waar kunstwerk.

De werkzaamheden zijn deze week begonnen. Na het aanbrengen van de eerste kleuren werd met een projector de lijnen op de wanden belicht. Behalve met graffiti werken de kunstenaars ook met viltstift. Het kunstwerk is gebaseerd op het ‘Veense DNA’ meldt de gemeente Veenendaal: ,,Een aantal maanden geleden vroegen we aan jullie wat jouw ‘Veense DNA’ was. Gelukkig konden we bijna alle inzendingen verwerken in het ontwerp! Van een pompeblèdje voor een van oorsprong Friese Veenendaler tot de Van Kreelpoort en van Star Wars tot het Rode Bolletje, Gilbert en E.T.”

De tunnel onder de Weverij is niet de eerste tunnel in Veenendaal waar streetart wordt toegepast. Eerder werd onder meer al de tunnel aan de Spitsbergenweg opgefleurd. Straatkapers heeft verder ook al kunstwerken gerealiseerd bij onder meer De Merino’s, VTC, CLV en aan de Palmengrift.

Bij de Weverij zijn de kunstenaars naar verwachting nog zo’n twee weken bezig. De onthulling is op 22 juni door wethouder Dylan Lochtenberg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie