Afbeelding
Pieter Vane

Veel bekijks voor ‘Bekende Veenendaler op het doek’

28 november 2022 om 10:00 Kunst

VEENENDAAL In de Veenendaalse Cultuurfabriek vond zaterdag het evenement ‘Bekende Veenendaler op het doek’ plaats, georganiseerd door Museum Veenendaal. Tien cursisten van kunstenaar Martijn Versteeg kregen hier te horen wie de mystery guest was die zij in een dag tijd mochten gaan portretteren. Dit bleek niemand minder te zijn dan wethouder Dylan Lochtenberg. 

De wethouder mocht zichzelf aan de aanwezigen voorstellen tijdens een interview met museumvoorzitter Theo van Hardeveld. De cursisten begonnen ondertussen met een schets die ze daarna verder konden uitwerken. Hierbij kregen zij hulp van Dioni ten Busschen, die momenteel een expositie in Museum Veenendaal heeft, Mysteries van het Veen.

WINNAAR Tegen 16.00 uur waren de meeste werken klaar. Hierop volgde het spannendste moment van de dag: Lochtenberg, die erg verwonderd was door de portretten, koos drie werken uit die naar zijn mening ,,een passende en herkenbare gelaatsuitdrukking” lieten zien. Deze kwamen van de hand van Tim de Wolff uit Veenendaal, Betty M. Alink uit Maarssen en Carla Mook uit Almere. 

Uiteindelijk koos hij voor het portret van Tim de Wolff, gemaakt met houtskool. De winnaar kreeg een welverdiende prijs uitgereikt door Theo van Hardeveld, die de schilders hartelijk bedankte voor deze moeilijke opdracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie