Afbeelding
Winfried Leeman

Burgemeester Rhenen onthult nieuw RAZU-logo

1 december 2021 om 08:15 Historie

RHENEN Burgemeester Hans van der Pas van Rhenen heeft dinsdag samen met zijn collega Iris Meerts van Wijk bij Duurstede in druilerig herfstweer het RAZU-logo onthuld aan de gevel van het archiefdepot.

Nadat bekend werd dat met het aansluiten van de gemeente Vijfheerenlanden de archiefdienst Regionaal Archief Zuid-Utrecht zou gaan heten, werd er in 2019 besloten om een wedstrijd te houden voor een ontwerp dat zou aansluiten bij deze naam. Het RAZU ontving 168 inzendingen, waaruit vervolgens Gerard Gerritsma, van ontwerpbureau Leiden in Vorm, tot winnaar werd uitgeroepen. Het logo wordt dus al enige tijd gebruikt, maar sinds dinsdag schittert het logo ook aan de gevel van het archiefdepot in Wijk bij Duurstede.

Op het onthullingsdoek waren alle aangesloten gemeenten zichtbaar, naast de gemeenten Rhenen, Wijk bij Duurstede en Vijfheerenlanden ook Bunnik, Houten en Utrechtse Heuvelrug. De archieven van deze gemeenten vormen gezamenlijk het RAZU. Het archiefdepot is de plek waar alle archieven veilig worden beheerd & behouden en waar ook iedereen wordt ontvangen om het archief te raadplegen voor uiteenlopende doeleinden.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie