Afbeelding
Filmdepot

Filmhuis Veenendaal start zomerplanning met film The Blue Caftan

29 mei 2023 om 11:22 Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal vertoont aankomend weekend de film The Blue Caftan. In dit romantische drama volgt de kijker het verhaal van de Marokkaanse kaftanmaker Halim en zijn vrouw Mina. Al jaren leeft het paar met een groot geheim. De komst van een nieuwe leerling en de plotselinge ziekte van Mina maken het lastig voor de twee. Kunnen ze het geheim nog bewaren voor iedereen of dreigt het toch uit te komen?

De rustige Halim verdedigt in zijn eentje een uitstervend beroep. Hij haalt trots uit zijn werk en de prachtige kaftans die hij op traditionele wijze maakt en verkoopt. Hoewel zijn vrouw hem aan alle kanten steunt, heeft Halim het niet gemakkelijk. Niet in zijn beroep en niet met zijn gevoelsleven. De komst van een knappe jonge kaftanmakersleerling maakt het voor Halim nog moeilijker. Zeker als zijn vrouw erg ziek wordt, is hij ten einde raad. Wanneer mag je voor jezelf kiezen en in hoeverre moet je iemand steunen? 

FILMPRIJS

Het decor van Marokko is prachtig voor dit moderne maar o zo herkenbare verhaal. Naast een applaus voor de setting mag er ook een staande ovatie gegeven worden voor het camerawerk van Virginie Surdej. Met zijn close-ups en stillevens vertelt hij al bijna een verhaal zonder één woord te zeggen! Het juichende ontvangst kreeg The Blue Caftan trouwens al bij de première op het filmfestival van Cannes. Die werd daar beloond met de FIPRESCI-prijs, een prijs voor het behouden en promoten van de hoogwaardige filmcultuur. Een belangrijke onderscheiding voor de Marokkaans-Arabische regisseur Maryam Touzani en zijn crew.

ZOMERPLANNING

Filmhuis Veenendaal is begonnen met de zomerplanning! Vanaf nu draait er ieder weekend alleen een film op zaterdagavond. Aankomende zaterdag, 3 juni, start dit programma met om 20.00 uur The Blue Caftan. Verzekerd zijn van een plekje? Boek je tickets op www.filmhuisveenendaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie